Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Binnenklimaatsysteem op maat voor Dutch Design Hotel Vondelpark
Omdat Aeon Plaza Hotels het nieuwe Dutch Design Hotel Vondelpark zo snel mogelijk wilde openen, werd BLR-Bimon gevraagd om binnen twee weken tijd al met een duurzaam vervangingsvoorstel te komen.

Binnenklimaatsysteem op maat voor Dutch Design Hotel Vondelpark

Van Mondriaan tot Dudok: het nieuwe Dutch Design Hotel Vondelpark is volledig ingericht volgens de Dutch Design stijl. Het nieuwe en derde Amsterdamse hotel van Aeon Plaza Hotels opende afgelopen zomer voor het eerst haar deuren voor gasten. Het stijlvolle pand aan de rand van het Vondelpark biedt ruimte aan 42 compacte hotelkamers in het driesterrensegment, die voorzien zijn van een Dutch Design touch. Elk verdieping heeft zijn eigen stijl, die in samenwerking met o.a. Jesper Krijgsman en Studio ID Design is ontworpen. Bovendien profiteren gasten van een hoog comfort. Van sanitair tot verwarming en koeling. Onder de nieuwe installaties staat de handtekening van BLR-Bimon.

De opdracht in Amsterdam kwam tot stand via een relatie, vertelt Allard van der Lit, projectleider bij BLR-Bimon. “De bestaande klimaatinstallaties in het gebouw waren aan het eind van hun technische levensduur gekomen. Storingen en lekkages waren aan de orde van de dag en een deel van de installaties functioneerde zelfs helemaal niet meer. Omdat Aeon Plaza Hotels het nieuwe Dutch Design Hotel Vondelpark zo snel mogelijk wilde openen, werden wij gevraagd om binnen twee weken tijd al met een duurzaam vervangingsvoorstel te komen.” Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan. “Als gevolg van nieuwe Europese regelgeving rondom ventilatie en geluid zijn bijvoorbeeld Variable Refrigerant Flow (VRF) afgiftesystemen tot 40% groter geworden in afmeting. Een op een vervanging van de verdeelboxen en kanaalunits was daardoor niet mogelijk.”

Passen en meten

Creatieve oplossingen waren gewenst, maar daarvoor draaien de specialisten van BLR-Bimon hun hand niet om, benadrukt Van der Lit. “Samen met onze werkvoorbereiding heb ik het hotel diverse malen bezocht, om de bestaande situatie inzichtelijk te krijgen. Maar ook om samen met de aannemer en projectmanager te brainstormen over hoe we de nieuwe installatie het best konden inpassen. In slechts vier maanden tijd hebben wij de bestaande koel- en verwarmingsinstallatie verwijderd en vervangen door een VRF lucht/lucht-warmtepompsysteem met drie buitendelen van 33 kW in de tuin. Binnenkort wordt hier nog een mooie omkasting omheen gebouwd, die de units stijlvol aan het zicht onttrekt.” Op de verdiepingen zijn in totaal drie verdeelboxen geïnstalleerd, waarmee gelijktijdig gekoeld en verwarmd kan worden. “Aanvankelijk zouden deze verdeelboxen net als de oude systemen in de werkkasten komen. Hier was echter onvoldoende ruimte voor. Uiteindelijk hebben we een oplossing gevonden boven de verlaagde plafonds, waar een sleuf in de muur is gefreesd om de verdeelboxen te kunnen aansluiten. In de kamers zijn de oude kanaalunits en koven verwijderd om plaats te maken voor nieuwe en grotere koven, plenums en roosters.”

Finishing touch

In navolging van de klimaatinstallaties kreeg BLR-Bimon ook het loodgieterswerk in de badkamers gegund. Waar mogelijk is het bestaande leidingwerk behouden, vertelt Van der Lit. “Wel zijn alle lekkende delen zoals koppelingen en afsluiters vervangen, waarna nieuw sanitair is aangebracht. Van wastafels tot toiletten en douches, waarmee we de hotelkamers een prachtige finishing touch hebben gegeven.” Tot slot heeft BLR-Bimon ook de boilers en nieuwe afvoeren in de hotelkeuken aangesloten.

In het nieuwe Dutch Design Hotel Vondelpark profiteren gasten van een hoog comfort. Van sanitair tot verwarming en koeling. Onder de nieuwe installaties staat de handtekening van BLR-Bimon.

Specialist in klimaatbeheersing

Een optimaal comfort voor morgen, vandaag in uw gebouw. BLR-Bimon is dé specialist op het gebied van klimaatbeheersing. “Onze warmtepomp-, airconditioning- en ventilatiesystemen zorgen voor een aangename temperatuur, zuiveren de lucht, verminderen de hoeveelheid CO2 en laten ziekmakers verdwijnen”, aldus Van der Lit. “Hierbij worden klanten volledig ontzorgd: van advies en ontwerp tot installatie en beheer.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details