Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Uw partner in grote én kleine projecten

Uw partner in grote én kleine projecten

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. uit Warmenhuizen is een bekende en gewaardeerde aannemer en projectontwikkelaar in de regio’s Groot Amsterdam, Alkmaar en Haarlem. Al ruim een eeuw combineert zij ouderwets vakmanschap met de nieuwste technologieën. Duurzaam en efficiënt en van nieuwbouw tot transformatie, renovatie en restauratie. Met De Nijs Castricum worden bovendien de kleinschalige projectenmarkt, particuliere bouw en restauratiewerk bediend. Daarmee is De Nijs thuis in álle facetten van de bouwsector.

Voor een particuliere opdrachtgever in Amsterdam heeft De Nijs Castricum twee grachtenpanden samengevoegd tot één woning.

Onder de kleinschalige projectenmarkt vallen niet alleen verbouwingsprojecten tot € 50.000, maar ook nieuwbouwprojecten tot circa € 5 miljoen, vertelt Tom Stam, hoofd productie bij De Nijs en verantwoordelijk voor Castricum. “We werken veelal in opdracht van particuliere opdrachtgevers, vastgoedontwikkelaars en woningcorporaties, die we van A tot Z ontzorgen. We ondersteunen graag met een stukje advies en ontwerp, verzorgen naar wens de bouwvergunningsaanvraag en nemen de complete realisatie voor onze rekening. Hierbij kunnen we waar nodig terugvallen op onze collega’s in Warmenhuizen. Bijvoorbeeld voor een stukje projectontwikkeling, calculatie en administratie, maar ook indien extra mankracht of materieel gewenst is.”

Draaiwaard in Heerhugowaard

Bij De Nijs Castricum werken circa 25 mensen, vertelt Stam. Van werkvoorbereiders tot uitvoerders, bedrijfsleiders en de mensen op de werkvloer. Recent waren zij betrokken bij de turnkey realisatie van 31 woningen, een Vomar-supermarkt en diverse dagwinkels in nieuwbouwwijk de Draai in Heerhugowaard. “In opdracht van Hoorne Vastgoed en naar een ontwerp van Christoph Kohl Stadtplaner Architekten hebben wij een milieuvriendelijke nieuwbouw van ca. 1.400 m2 gerealiseerd, met op de eerste verdieping 15 en op de tweede verdieping 16 twee- en driekamerappartementen. Door de toepassing van zonnepanelen en warmtepompen functioneert het gebouw gasloos én energiezuinig. Dankzij traditionele metselwerkgevels, prefab gevelbanden, aluminium dakranden en houten kozijnen op de woonverdiepingen gaat het gebouw mooi op in zijn omgeving. De bevoorrading van de Vomar-supermarkt op de begane grond wordt inpandig geregeld in een speciale losruimte.”

Tekst Lieke Bousema | Beeld Architectuurfotografen – Fedde de Weert

De Vondeltuin in Amsterdam

In het Vondelpark Amsterdam heeft de Nijs Castricum in 2019 en 2020 het circulaire project Vondeltuin gerealiseerd, naar een ontwerp van DOOR Architecten. “Horecapaviljoen de Vondeltuin vormt de verbinding tussen het Werkmanshuisje (in Indonesische Batak-stijl) en de rest van het Vondelpark (in Engelse landschapsstijl) en was een pilot voor het ‘Amsterdam Circulair: Leren door te Doen’ programma van de gemeente Amsterdam”, vertelt Stam. “De ambitie was om de nieuwbouw zo circulair mogelijk te maken. In de ontwerpfase is actief gezocht naar herbruikbare of biobased materialen, wat een breed scala aan toepassingen heeft opgeleverd. Zo komt het hout van de heipalen uit een duurzaam beheerd bos en zijn in de gevel oude natuurstenen trottoirbanden en stalen sandwichpanelen verwerkt. Bijzonder zijn bovendien de shingles van Amsterdamse watercypressen, die toch al gekapt moesten worden.”

Zanderhoek in Heiloo

Aan de Kennemerstraatweg 105 in Heiloo heeft De Nijs Castricum tien appartementen van 32 tot 86 m2 gerealiseerd, in opdracht van Rotteveel M4. “Zeven appartementen zijn volledig nieuw gebouwd, terwijl de overige drie appartementen in de bestaande bebouwing zijn gerealiseerd”, vertelt Stam. “De buitengevels staan aan drie zijden op de erfgrens, wat de nodige uitdagingen met zich meebracht. Bovendien grenst de voorgevel vrijwel direct aan de Kennemerstraatweg, dat één van de hoofdwegen van Heiloo is. Door het vele verkeer was de logistiek een dagelijks aandachtspunt.” Bijzonder was ook het hoge afwerkingsniveau, vertelt hij. “De gestukte witte gevel is hier een mooi voorbeeld van.”

Grachtenpand in Amsterdam

Voor een particuliere opdrachtgever in Amsterdam heeft De Nijs Castricum twee grachtenpanden samengevoegd tot één woning. “Aan de grachtzijde en naar een ontwerp van AHH is het geheel ingepast in de omliggende monumentale bebouwing”, vertelt Stam. “Aan de binnenzijde is juist gekozen voor een licht en ruimtelijk geheel. Grote raamopeningen en slanke profielen zorgen voor maximale daglichttoetreding. Door het volume iets te verkleinen, werd het bovendien mogelijk om twee binnenplaatsjes te maken. Gras- en sedumkruidendaken creëren een groen uitzicht in het verder dichtbebouwde gesloten bouwblok.”

Bovenstaande projecten illustreren de veelzijdigheid én potentie van De Nijs Castricum, dat door steeds meer particuliere opdrachtgevers, vastgoedontwikkelaars en woningcorporaties wordt opgemerkt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details