Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Eén aanspreekpunt voor de complete afbouw

Eén aanspreekpunt voor de complete afbouw

Van gipsplaat en stelkozijn tot tegel- en schilderwerk

ACN Totale Afbouw verzorgde in het voorjaar van 2023 de volledige afbouw van de acht nieuwe recreatiewoningen op vakantiepark Roompot Boomhiemke op Ameland. De woningen werden daarna direct in gebruik genomen.

Gipsen, tegelen en schilderen

Hoofdaannemer Strandbaak vroeg ACN Totale Afbouw om de prefab gebouwde woningen compleet af te bouwen, vertelt projectleider Thomas Jacobsen van ACN. “Alle HSB-onderdelen moesten met gipsplaat afgewerkt worden. We hebben daarnaast de nastelkozijnen met deuren geplaatst en het wand- en vloertegelwerk in de badkamers en toiletten uitgevoerd. Tot slot verzorgden we ook het saus- en schilderwerk in de woningen.”

Vervoer van materialen

Werken op een Waddeneiland levert wel wat vraagstukken op, zoals de aanvoer van materialen. Dat was op Ameland erg goed geregeld, merkte Jacobsen. “Op het eiland zit een vervoerder, die een opslagloods heeft op het vasteland. Daar brachten wij onze spullen naartoe. De vervoerder zorgde er vervolgens voor dat het materiaal op het eiland kwam en vervoerde op de minder drukke tijden. Dit is uitstekend verlopen.” Qua werkzaamheden zat voor de totaalafbouwer de uitdaging met name in de snelheid. Per woning was er in het voorjaar van 2023 een week tijd voor de volledige afbouw. “We werken dan in een treintje achter elkaar aan. Soms waren we daar zelfs met zestien mensen tegelijk aan het werk.”

Één aanspreekpunt voor de afbouwfase 

Gewoonlijk werkt ACN Totale Afbouw voornamelijk aan renovatie- en verduurzamingsprojecten voor woningcorporaties. Dit werk was daarom een leuke afwisseling. “Het mooiste aan dit project is voor ons de ontzorging die we aanbieden. Omdat wij alle onderdelen op ons kunnen nemen, heeft de klant maar één aanspreekpunt voor de totale afbouwfase.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details