Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Vaart maken met draadloze schakelaars in houten woontoren
Van den Pol is verantwoordelijk voor alle E-voorzieningen in de appartementen en algemene ruimtes.

Vaart maken met draadloze schakelaars in houten woontoren

Van den Pol Elektrotechniek is een vaste co-maker van ERA Contour. “Bij SAWA zijn we verantwoordelijk voor alle E-voorzieningen in de appartementen en algemene ruimtes”, zegt business unit leider Woningbouw Bob Oostendorp. “Daaronder vallen ook de sensorgestuurde verlichting, brandmeldinstallatie en noodverlichting. Verdere nemen wij de smart laadvoorzieningen en de PV-installatie voor onze rekening.”

Hout is een innovatief bouwsysteem. “Dat stelt ons voor allerlei uitdagingen, zowel in het voortraject als bij de uitvoering. Daarom is het een groot voordeel – in feite zelfs een voorwaarde – dat dit project gerealiseerd wordt door partners die elkaar goed kennen.”

Een mock-up gaf vooraf tot detailniveau inzicht in het gebouw en de installaties. “Al vroeg in het proces moesten de sparingen worden bepaald; die zijn van invloed op de constructie. Alle leidingen door vloeren worden voorzien van membranen en zijn zo luchtdicht afgesloten. Verder zijn er specifieke eisen ten aanzien van de brandveiligheid.”

Slimme oplossingen

Goedkeuring van nieuwe bouwtechnieken kost tijd. “Daarom zetten we vol in op slimme oplossingen die de doorlooptijd verkorten. Een goed voorbeeld zijn de 727 draadloze schakelaars, voor Van den Pol de standaard bij elk project. Ze worden voorgeprogrammeerd aangeleverd zodat we straks vaart kunnen maken op de bouwplaats.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details