Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Houtrak & Campus Midden bouwen snel en prefab (+video)
Steigerloos® HSB-elementen voor Houtrak (Amsterdam) & Campus Midden (Lelystad)

Houtrak & Campus Midden bouwen snel en prefab (+video)

Het Steigerloos® systeem speelt een belangrijke rol in twee innovatieve en duurzame projecten: Houtrak in Amsterdam en Campus Midden in Lelystad. Voor beide projecten is WEBO momenteel bezig met de productie en montage van de complete Steigerloos® elementen, inclusief gevelbekleding en kozijnen. Door prefab te bouwen worden de elementen just-in-time op de bouwplaats geleverd en zonder steigers gemonteerd, wat de bouwtijd aanzienlijk verkort. Voor Houtrak gebruikt WEBO bovendien circulaire houten gevelbekleding, afkomstig van oude damwanden (Azobé).

Voor beide projecten is WEBO momenteel bezig met de productie en montage van de complete Steigerloos® elementen, inclusief gevelbekleding en kozijnen. Door prefab te bouwen worden de elementen just-in-time op de bouwplaats geleverd en zonder steigers gemonteerd, wat de bouwtijd aanzienlijk verkort. Voor Houtrak gebruikt WEBO bovendien circulaire houten gevelbekleding, afkomstig van oude damwanden (Azobé).

Benieuwd naar de uitgebreide projectpagina’s?

Houtrak: circulaire Azobé gevelbekleding

Houtrak, gelegen op het voormalige industrieterrein Oostenburg in Amsterdam, is een toonbeeld van duurzame architectuur. Door de inzet van circulaire Azobé gevelbekleding, afkomstig van oude damwanden, wordt naast hergebruik en een robuuste esthetiek een hoog niveau van duurzaamheid bereikt. Het hout is namelijk bijzonder hard, biedt weerstand tegen verrotting en heeft uitstekende brandprestaties (Euroklasse B-S2-D0 classificatie). Naast de Azobé gevelbekleding worden de elementen voorzien van (brandwerende) kozijnen, het HoutAlu-Kozijn® en het HoutAlu-Kozijn Vuurvast®. Verder worden houten balkons en gelamineerde kolommen toegepast om het project zo duurzaam mogelijk te maken.

De samenwerking tussen VORM2050 en WEBO illustreert een duidelijke verschuiving in de bouwsector, met de nadruk op snelheid, kostenreductie en klanttevredenheid.

Montage Steigerloos® element met circulaire Azobé gevelbekleding

Campus Midden: unieke architectuur & wooncomfort

Campus Midden bewijst hoe innovatie bijdraagt aan duurzaam wooncomfort. Dit project omvat drie volledig gasloze gebouwen (blok C, D en E), aangesloten op stadsverwarming, wat de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen vermindert. Elk gebouw heeft een unieke architectuur, en alle appartementen zijn uitgerust met eigen balkons en moderne voorzieningen. De prefab gevelelementen, vooraf uitgerust met minerale gevelstenen en kozijnen, zorgen voor een kortere en soepelere bouwperiode.

De engineering, productie en montage worden door WEBO uitgevoerd in opdracht van Ter Steege Vastgoed Apeldoorn. Door prefab te bouwen, kunnen in kortere tijd nieuwe huizen worden gerealiseerd, wat bijdraagt aan de vermindering van de krapte op de woningmarkt.

Campus Midden (blok C), gerealiseerd met Steigerloos® Bouwen)

Steigerloos® Bouwen: voldoe aan alle eisen

Steigerloos® Bouwen draagt bij aan minder transport en overlast, een snelle bouwtijd en ondersteunt duurzaam en circulair bouwen. De elementen worden standaard volgens BENG en NOM geëngineerd en zijn ideaal voor hoogbouw en binnenstedelijk bouwen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details