Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bouwen in stijl
De vaste reclamekaders, waarin iedere ondernemer zijn bedrijfsnaam kan plaatsen, bieden uniformiteit, rust en cachet.

Bouwen in stijl

Flexibele bedrijfsunits

In Sliedrecht worden door Hercuton 44 bedrijfsunits gebouwd volgens het Layers-concept. Dit betekent dat de toekomstige gebruiker niet terechtkomt in een grijze doos, maar in een stijlvol pand met uitstraling. Onderscheidende materialen zoals duurzame houten Alaska Yellow Cedar-gevelbekleding en fraaie aluminium harmonicadeuren bezorgen Layers een eigen gezicht.

Layers Sliedrecht wordt gerealiseerd aan de Lelystraat op bedrijventerrein Nijverwaard, pal naast de A15. In de afgelopen periode werd de bestaande bebouwing op het perceel gesloopt en de grond gesaneerd. Het Layers concept, eerder ontworpen door AGB van Dijk, is door Hercuton geschikt gemaakt voor de locatie Nijverwaard. Het ontwerp bestaat uit twee bouwvolumes met elk twee bouwlagen. De panden worden opgetrokken met een stalen constructie, kanaalplaatvloeren en prefab betonnen scheidingswanden. 

De houten gevelbekleding op de koppen van beide gebouwen zorgt voor een warme uitstraling.

Bouwkundige slimmigheden

Opdrachtgever en tegelijkertijd de bedenker en ontwikkelaar van het Layers-concept is Today Real Estate Development (tot voor kort RVE Vastgoed). Zij houdt zich al jaren bezig met de ontwikkeling van duurzame, flexibele bedrijfsruimten. Onder het motto ‘voortdurend vooruit’ droeg aannemer Hercuton vanaf het eerste moment bouwkundige slimmigheden aan. “We wilden – net als Today Real Estate Development – de kwaliteit en de detaillering van de panden naar het hoogst mogelijke niveau brengen”, vertelt Louis van de Klok, commercieel manager van Hercuton. “Zo is – door een gewijzigde vraag vanuit de markt – het aantal units verhoogd van 40 naar 44 op hetzelfde perceel. Alle units zijn op voorhand verkocht.”

Gezamenlijk creatief proces

Artist’s impressions tonen nu al het resultaat van het gezamenlijke creatieve proces. De houten gevelbekleding op de koppen van beide gebouwen zorgen voor een warme uitstraling. Niet minder doordacht zijn de fraaie harmonicadeuren voor de hoekunits. “Op het eerste gezicht zien ze eruit als een paneel met vierkante ramen”, vertelt Edo Dankaart, planontwikkelaar van Hercuton. “In werkelijkheid kunnen de panelen als een harmonicadeur openslaan, waardoor ook grote objecten probleemloos naar binnen kunnen. Bijkomend voordeel is dat deze deuren zorgen voor een andere beleving in de units. Door de verbinding binnen-buiten is het gebruik veel aangenamer. Vooral door de hoeveelheid daglicht, die aanmerkelijk groter is dan bij een traditionele overheaddeur.” Ook de vaste reclamekaders, waarin iedere ondernemer zijn bedrijfsnaam kan plaatsen, zorgen voor uniformiteit,
rust en cachet.

Voor de uitvoering verwacht Dankaart een vlotlopend proces. “Het hele project is voorbereid in BIM. Voor ons gevoel bouwen we de panden op de bouwplaats voor de tweede keer. Buiten de weersomstandigheden staat niets ons in de weg om in augustus 2024 op te leveren.”

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Today Real Estate Development, Amsterdam
  • Constructeur en aannemer Hercuton, Nieuwkuijk
  • Bouwperiode december 2023 – augustus 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details