Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Terug naar overzicht

WEBO – Uitvinders in de timmerindustrie

Voor WEBO zijn innovatie, duurzaamheid en circulariteit belangrijke pijlers. Zo produceren zij kozijnen, HSB-elementen en complete gevelelementen (Steigerloos® Bouwen) met het oog op de toekomst en leefomgeving. Belangrijk voor WEBO is het uitvinden van de optimale oplossing, dit doen ze met hun hoofd en handen. Daarom positioneren zij zich als ‘Uitvinders in de timmerindustrie’.

WEBO werkt al meer dan 10 jaar in BIM en loopt voorop als het gaat om complexe projecten en maatwerk. Zo is WEBO in de beginfase betrokken bij grote projecten zoals Gare Maritime in Brussel, G8 Tango in Utrecht en de WUR in Wageningen. Doordat de fabriek geheel in lijn staat met BIM, kan WEBO gemakkelijk opschalen, een snelle doorlooptijd realiseren en faalkosten minimaliseren.

Steigerloos® Bouwen

Vanaf de start in 1988 is WEBO al bezig met de optimalisering van het bouwproces. Vooruitstrevend met nieuwe technieken en producten. Prefab HSB-elementen zijn inmiddels bekend in Nederland, maar als innovatieve bouwpartner gaat WEBO met Steigerloos® Bouwen nog een stap verder: door het HSB-element in de fabriek al te voorzien van een buitenschil en kozijn. Hierdoor kunnen de complete gevelelementen op de bouwplaats direct vanuit de kraan gemonteerd worden, zonder dat hier nog een steiger aan te pas komt! De gevelarchitectuur bij Steigerloos® Bouwen is eindeloos. Gaat u voor een houten, hout-aluminium, aluminium of kunststof kozijn? Daarnaast kunt u het gevelelement bekleden met hout, stucwerk, zonnepanelen, plaatmateriaal of minerale gevelstenen.

Enkele voordelen op een rij:

HoutAlu-Kozijn®

Het HoutAlu-Kozijn® wordt veelal gecombineerd met HSB-elementen of de complete gevelelementen van Steigerloos® Bouwen. Met het aluminium aan de buitenzijde, hoeft het hout aan de binnenzijde niet geschilderd te worden. Zo blijft de natuurlijke uitstraling van het hout behouden en is onderhoud niet langer nodig. Voor het kozijn kunnen diverse houtsoorten toegepast worden, zoals lariks, vuren, eiken, meranti en mahonie.

Naast de looks heeft dit kozijn een aantal belangrijke specificaties:

  • U-waarde van 0.64
  • Geen onderhoud
  • Ideaal voor hoogbouw
  • Lage Total Cost of Ownership

BENG- en NOM-Kozijn®

Benieuwd naar de andere kozijnen van WEBO? Met het BENG-Kozijn® van WEBO voldoet u aan de eisen voor bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Het kozijn is standaard 68 mm dik en voorzien van HR++ glas, waardoor een U-waarde van 1.0 wordt behaald. Het NOM-Kozijn® is standaard 90 mm dik en voorzien van triple glas. Hierdoor heeft het kozijn een U-waarde van 0.8 en voldoet het aan de aanstaande NOM-eis (Nul op de Meter).

 

Het BENG-Kozijn® van WEBO is voorbereid op NOM en kan in de toekomst voorzien worden van triple glas. Zo bent u dus altijd klaar voor 2050.

Eiken-Kozijn®

Wie bewust kiest voor de kracht van hout, komt uit bij eiken kozijnen. Met het Eiken-Kozijn® kunnen grote afmetingen gerealiseerd worden. Architecten geloven in de robuustheid en esthetiek van het product.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Adres Spoelerstraat 15
7461 TX Rijssen
Nederland
Telefoonnummer +31 (0)548 518011 E-mailadres info@webo.nl Website webo.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details