Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Samenwerken aan totaalinstallatie
Het gaat om zo’n vijfhonderd appartementen.

Samenwerken aan totaalinstallatie

‘Één aanspreekpunt voor totaalinstallatie op de bouwplaats’

De zusterbedrijven kregen de opdracht gegund uit de aanbesteding van hoofdaannemer Vorm. Inmiddels staat de ruwbouw van het project al een eind overeind, naar verwachting is deze tegen de zomer gereed. Elco Nederlof van Klimaatservice: “De leidingen worden opgenomen in de vloeren en wanden. We gaan dus tijdens de ruwbouw al elke verdieping mee omhoog.”

Het project heeft verschillende doelgroepen. Er komen studentenwoningen van DUWO, starterswoningen van Bouwinvest en starterswoningen van Rockfield. Elektroservice verzorgt de elektrotechnische installaties zoals de aansluitingen in de woningen en op de gangen, de fietsoplaadpunten, de inter­cominstallatie en de internetinstallatie. Op het dak komt tot slot een bliksemopvanginstallatie. Dirk de Kruijf van Elektroservice: “Op de begane grond komen een beheerdersruimte, een wasserette voor DUWO en Rockfield en een commerciële plint. Voor de commerciële ruimtes is nog niet bekend welke partijen erin komen, dus daar kunnen we nog geen installaties voor maken.”

Klimaatservice Holland B.V. en Elektroservice Holland B.V. verzorgen samen de installaties in blok 2 en 3 van het project Binck City Park in Den Haag. (Beeld: WAX)

Strakke planning

Klimaatservice besteedt een deel van het loodgieterswerk uit aan Dorst Installatietechniek. Zij verzorgt de aanleg van de riolering, hemelwaterafvoer en warm-/koudwaterinstallatie en het plaatsen van het sanitair. Nederlof: “Elk appartement krijgt een eigen, CO2-gestuurde ventilatie-installatie met warmteterugwinunit, die we aansluiten op een collectief luchttoevoer- en afblaas­kanaal. Zodra Eneco in elk appartement de afleverset heeft aangebracht, sluiten wij onze vloerverwarmingsverdelers daarop aan.”

Omdat de vier blokken bijna gelijktijdig worden opgetrokken, vergt het project heel wat logistieke afstemming en een strakke planning. Materialen worden just-in-time op de bouw geleverd, nadat dit vooraf is aangemeld. De twee vinden het mooi om te werken aan een hoogbouwproject. De Kruijf: “De hoogte maakt dit voor ons wel een speciaal project. Het werk is op zich niet zo complex, maar de grootte van het project en de snelheid maken het bijzonder. Om sneller te kunnen schakelen, loopt er namens Klimaatservice en Elektroservice dagelijks één uitvoerder op de bouw. Hij is het aanspreekpunt op de bouwplaats en de schakel tussen werkvoorbereiding en uitvoering. Daardoor kunnen wij ons hiernaast ook bezighouden met andere projecten. Dat is een groot voordeel van een gecombineerd project.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details