Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Naar een mooi, strak geheel 

Naar een mooi, strak geheel 

Leidingen, kabels en sparingen wegwerken

Als de bouw van Vitens het einde nadert, is het aan ALM Afbouw om de ruimtes mooi strak te maken. Dit gebeurt met metalstudwanden, systeemwanden en systeemplafonds in uiteenlopende hoogtes en samenstellingen. Het overgrote deel van de afbouwwerkzaamheden valt onder de routineklussen. Slechts hier en daar doen zich uitdagingen voor.

Het is niet verrassend dat Salverda Bouw de afbouwwerkzaamheden uitbesteedde aan ALM Afbouw. De partijen werken al ruim dertig jaar samen en spreken dezelfde taal. Dit laatste vinden beide bedrijven ook belangrijk. “Er wordt zo vaak gezegd ‘Bouwen doe je samen’”, merkt Danny van Enk, directeur/eigenaar van ALM Afbouw, op. “Toch zijn er maar weinig partijen die dit ook daadwerkelijk waarmaken. Salverda is zo’n partij. Zij kiest voor langdurende relaties, kwalitatieve oplossingen en continuïteit. Deze begrippen vind je ook terug in de missie van ALM Afbouw.”

Extra hoge kwaliteit

Bij Vitens is gekozen voor metalstudwanden van extra hoge kwaliteit. De standaardplaten zijn vervangen door gipsvezelplaten. Deze platen zijn beter vochtwerend en extra stootvast. Het aanbrengen van de platen valt voor ALM Afbouw onder de dagelijkse bezigheden. Wel uitzonderlijk is de lengte van de wanden in het trappenhuis. “7,5 meter is voor een niet-dragend element behoorlijk lang. Maar uit esthetisch oogpunt is hier toch voor gekozen.”

Een uitdaging

De bouwkundige elementen in combinatie met de installatietechnische elementen zorgen voor een behoorlijk complex geheel. Overal bepalen leidingen en sparingen het zicht. Van Enk: “Dan is het aan ons om ons trucje te doen, namelijk alle leidingen, kabels en sparingen wegwerken, zodat een mooi, strak geheel ontstaat. Bij Vitens was dat best een uitdaging.” 

Akoestische plafondplaten

Plafondplaten met verhoogde geluidsabsorptie bezorgen de ruimtes van Vitens een comfortabele akoestiek. Met hoogwaardige akoestische plafondeilanden blijft de industriële uitstraling behouden en ontstaan toch ruimtes waar het prettig werken is. “Deze plafondplaten vormen het antwoord op een probleem van deze tijd. Ze absorberen de galm die ontstaat als vooral harde materialen worden toegepast. De plafondplaten zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Qua kleur, ontwerp en ophangsysteem is er veel mogelijk.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details