Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Van nieuwbouw tot hergebruik van de industriële betonvloer
Twintec Service & Renovatie biedt een service voor onderzoek, onderhoud en waar nodig aanpassing, renovatie of vervanging van de bestaande industriële betonvloer.

Van nieuwbouw tot hergebruik van de industriële betonvloer

Verduurzaming op meerdere vlakken

Twintec investeert al vele jaren in ‘research en engineering’ voor een zo duurzaam mogelijke aanleg van staalvezelgewapende industriële betonvloeren. Daarnaast gaat de aandacht ook meer en meer uit naar het verlengen van de levensduur van bestaande vloeren of het aanpassen op de nieuwe behoefte en gebruikerswensen. Het vormt tegenwoordig een dagtaak voor Twintec Service & Renovatie (TSR).

Duurzame mengselsamenstellingen, een overwegend elektrisch machinepark: bij Twintec is alles gericht op het creëren van een duurzame industriële betonvloer. “Maar wat als een bestaand gebouw een nieuwe invulling krijgt?”, vraagt Marieke Pitlo van Twintec zich hardop af. “Misschien veranderen de goederen die worden opgeslagen of gedistribueerd, zijn de eisen van klanten aan levering of logistiek veranderd of vereisen arbeidstekorten een conversie naar AI of zelfs robottechnologie. Logisch dat men in eerste instantie denkt aan goederenbewegingen, opslagoplossingen, nieuwe ERP-software, enz. Maar hoe zit het met de bestaande betonvloer? Voldoet deze aan de nieuwe operationele behoeften?”

Twintec investeert al vele jaren in ‘research en engineering’ voor een zo duurzaam mogelijke aanleg van staalvezelgewapende industriële betonvloeren.

De betonvloer vormt een wezenlijk onderdeel van een gebouw en voldoet doorgaans aan de eisen van de eerste gebruiker. “De belastingen die op de betonvloer komen, de indeling en hoogte van de stellingen, de aanwezige material handling equipement, de locatie van additionele machines, …: het kan bij een andere invulling allemaal veranderen”, zegt Pitlo. “In plaats van het gebouw af te schrijven of nieuwbouw te plegen, is het duur­zamer om de panden aan te passen aan de nieuwe behoefte/invulling. Twintec Service & Renovatie biedt een service voor onderzoek, onderhoud en waar nodig aanpassing, renovatie of vervanging van de bestaande industriële betonvloer. De ervaring en specialistische kennis van Twintec op het gebied van het ontwerp en de constructie van industriële betonvloeren stelt ons in staat om deskundig advies te geven over de bestaande vloer en om vervolgens de beste oplossing voor te leggen aan de nieuwe gebruiker.”

De diensten van Twintec Service & Renovatie:

  • Ontwerpcontroles: onderzoeken en reparatiemethodologie;
  • Aanpassing: verbetering van de vlakheid en gewichtstoleranties;
  • Reparaties: oppervlakteschade, scheuren, constructieverbindingen, verwijderen van stellingbouten;
  • Oppervlaktebehandelingen: microslijpen en polijsten, stofreductie, verhoging van de slijtvastheid;
  • Onderhoud: schoonmaak- en schoonmaakproducten.

Kortom, niet alleen op het gebied van verduur­zamen van nieuwbouw, maar ook voor hergebruik van bestaande industriële betonvloeren biedt Twintec pasklare oplossingen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details