Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘We denken niet in jaarcijfers, maar in generaties’

‘We denken niet in jaarcijfers, maar in generaties’

Net als een gebouw heeft een organisatie een stevig fundament nodig. Voor Ter Steege Bouw Vastgoed zijn dat de kernwaarden betrouwbaar, betrokken en bekwaam. “Als organisatie zetten we hoog in op lange termijn relaties. Met onze klanten, maar ook met onze medewerkers”, vertelt Hans ter Steege, directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed. “We zijn een familiebedrijf in hart en nieren en denken niet in jaarcijfers, maar in generaties.” In navolging van grondlegger Arend Jan ter Steege staat met Hans inmiddels de vierde generatie aan het roer. “En daar knopen we graag nog vier generaties aan vast. Om dat mogelijk te maken, gaan we niet voor de zogenaamde ‘quick wins’, maar voor duurzaamheid en levensduurverlenging in al zijn facetten.”

Nieuwbouwproject in Ommen.

 

De samenleving van vandaag en morgen vraagt om maatschappelijk verantwoord ondernemen, weet Ter Steege. “Als bedrijf gaan we hierin verder dan de wet ons voorschrijft. De aandacht voor mens, milieu en resultaat is stevig verankerd in ons DNA en ons motto ‘Maatschapwij’.” Belangrijk onderdeel hiervan zijn de gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers, vertelt hij. “Hiervoor hebben we onder meer het project Ter Steege in Beweging opgezet, waarin medewerkers gestimuleerd worden om gezond te bewegen, leven en eten.” Veel medewerkers werken aan zit-sta-bureaus en er zijn verschillende bureaufietsen beschikbaar, waarvan ook Hans gretig gebruik maakt. “Gemiddeld bureaufiets ik zo’n 60 á 70 kilometer per week.” Ter Steege Bouw Vastgoed investeert continu in de ontwikkeling, omscholing en bijscholing van medewerkers. Een voorbeeld daarvan is de TOPS Academie, die focust op de groei van jong talent. “Zodat we horizontaal én verticaal kunnen groeien en relaties nog beter van dienst kunnen zijn.” Met deze aanpak weet Ter Steege Bouw Vastgoed niet alleen voldoende goede, nieuwe vakmensen aan te trekken, maar ook bestaande medewerkers te boeien, binden én behouden. “Ons ongewenste medewerkersverloop is bijna nihil.”

Gebiedsontwikkeling van de voormalige Koloniale Landbouwschool Larenstein in Deventer tot woonwijk Nieuwlarenstein.

 

Focus op drie product-marktcombinaties

Behalve mens, milieu en resultaat zijn ook ontwikkelen, financieren, bouwen en in stand houden voor Ter Steege Bouw Vastgoed onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Als organisatie kun je niet overal goed in zijn, maar je moet ook niet op één paard wedden”, meent Hans ter Steege. “Daarom focussen wij op drie product-marktcombinaties: (1) duurzame renovatie, (2) nieuwbouw voor corporaties en beleggers en (3) binnenstedelijke gebiedsontwikkeling, waarin we vanaf de start (ontwikkeling en investering) tot en met de nazorg (onderhoud en beheer) betrokken zijn. We hebben een voorliefde voor industrieel en cultureel erfgoed, dat we graag duurzaam willen behouden. Bijvoorbeeld door hier nieuwe functies in onder te brengen. Een mooi voorbeeld hiervan is de gebiedsontwikkeling van de voormalige Koloniale Landbouwschool ‘Larenstein’ in Deventer; een rijksmonument dat wij transformeren tot een kleine woonwijk met 75 huur- en koopwoningen en appartementen, rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Ook hebben we vorig jaar de karakteristieke Koepelgevangenis in Arnhem aangekocht, waarin door een externe partij een hotel wordt ondergebracht. Door zowel de locatie als het gebouw duurzaam te hergebruiken, dragen wij niet alleen bij aan het behoud van ons industrieel en cultureel erfgoed, maar leveren we tevens een actieve bijdrage aan de circulaire economie.”

Hans ter Steege, directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed.

 

Van een maakorganisatie naar een dienstverlenende organisatie

“In renovatieprojecten verzorgen wij – naast het ontwikkelen, financieren, bouwen en in stand houden – ook steeds vaker de huurdersbegeleiding”, vertelt Ter Steege. “De proceskennis die we met onze modulaire, flexibele Leef!wel woonconcepten hebben opgedaan, komt daarbij uitstekend van pas. In deze concepten staan namelijk niet alleen de technieken maar vooral ook de eindgebruikers centraal, die we van A tot Z begeleiden én alle zorg uit handen nemen. Daarbij focussen we niet alleen op een optimaal woongenot, maar ook op actuele onderwerpen zoals sneller en beter bouwen, minimale kosten, optimale energieprestaties én verlenging van de levensduur.” In het verlengde van deze dienstverlening is begin dit jaar Ter Steege Advies & Innovatie opgericht, dat gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars en bouwbedrijven volledig zelfstandig en onafhankelijk adviseert op het gebied van energietransitie, circulair bouwen en duurzame innovatie.

“Als organisatie zijn we regionaal georiënteerd, maar we hebben wel de slagkracht, kennis en expertise van een landelijke speler”, benadrukt Ter Steege. “Begin 2018 zijn we een nieuw bedrijf gestart in het westen van het land (Rijswijk), waardoor we – in combinatie met onze bedrijven in Rijssen, Hardenberg, Apeldoorn en Tiel – nu in Noord-, Oost-, Midden- én West-Nederland goed vertegenwoordigd zijn.”  


Ter Steege

Reggesingel 32

Rijssen

T +31 548 53 00 00

E [email protected]

W www.tsbouwvastgoed.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details