Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Vouwwanden laten een gebouw ‘ademen’
Het eigen bedrijfspand van Solarlux is een goed voorbeeld van ‘low tech and high performance’.

Vouwwanden laten een gebouw ‘ademen’

De afgelopen jaren is er een geheel nieuwe productlijn ontwikkeld met ultraslanke profielen en optimale isolatie qua warmte en geluid. Met de huidige vraag naar ventilatiemogelijkheden zijn de vouwwanden het perfecte product om op individueel niveau het gebouw te laten ‘ademen’. 

Veel meer dan een raam

In de huidige architectuur wordt steeds vaker daglicht als uitgangspunt van het ontwerp genomen. Zon- en daglicht hebben namelijk een gunstig effect op de energiekosten en beleving van de ruimte. Met de toepassing van triple- en isolatieglas, gecombineerd met optimaal geïsoleerde profielen wordt energie bespaard en kan gemakkelijker voldaan worden aan de geldende bouweisen. De profielen zijn verkrijgbaar in aluminium, hout of een combinatie van beiden. 

Om de natuurlijke energiebronnen maximaal te benutten in woningbouw en renovatie blijft Solarlux haar producten continu testen en vernieuwen. Ultraslanke profielen met grote glasvlakken zorgen voor maximale daglichttoetreding en de gepatenteerde multifunctionele thermische onderbreking in de profielen van de vouwwanden biedt een optimale isolatie met U-waarden tot 0,8 W/m²K. Hierdoor zijn de vouwwanden ook geschikt voor passiefhuisbouw. Door de grootschalige openingsmogelijkheden kan er voldoende geventileerd worden en smelten binnen en buiten samen.

Bouwen in stedelijk gebied

Ook in stedelijk gebied is gezond en energieneutraal wonen een belangrijk thema. Een spraakmakend voorbeeld is The Valley, ontworpen door architectenbureau MVRDV op de Zuidas in Amsterdam. Een eigenzinnig gebouw met een nieuwe vorm van stedelijk wonen waar het beste van twee werelden samenkomt: het stadsleven in een natuurlijke groene omgeving waar werk, wonen en ontspanning zijn gecombineerd. De naam Valley is afgeleid van de imposante terrasvormige gevels. In het woongedeelte worden de appartementen uitgevoerd met glazen vouwwanden om het samenspel tussen binnen en buiten vorm te geven. Solarlux levert voor dit project balkonbeglazing en het vouwwandsysteem Highline, met een ultraslanke profilering en speciale hoekopstellingen.

Solarlux vouwwanden in Amsterdam.

Modern kantoorgebouw Comfort Office

Het eigen bedrijfspand van Solarlux is een goed voorbeeld van ‘low tech and high performance’.  Uitgangspunt bij de nieuwbouw was om een gevoel van welzijn op de werkplek te creëren. Dit is gerealiseerd middels een dubbele klimaatgevel, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van daglicht en de toevoer van frisse lucht handmatig wordt gestuurd. Er wordt nagenoeg alleen gebruik gemaakt van de kracht van de natuur: zonne-energie en geothermische energie. Het personeel is in staat om actief invloed uit te oefenen op het binnenklimaat en de temperatuur via de gevel. Het gebouw stelt zo nieuwe normen voor duurzame ontwikkeling; zowel op het gebied van ecologie, economie als vanuit menselijk oogpunt.

Over Solarlux 

Solarlux betekent ‘zonlicht’. De missie van het bedrijf is het vullen van ruimtes met meer helderheid en transparantie. Al meer dan 35 jaar is Solarlux specialist in lichtgevende geveloplossingen uit één hand. Het hoogwaardige portfolio varieert van vouwbare glaswanden, schuiframen, serres, glazen huizen en terrasoverkappingen tot balkonbeglazing en gordijngevels. Alle producten zijn in eigen huis ontwikkeld en voldoen aan alle kwaliteitsnormen ‘Made in Germany’.

Meer informatie over de Solarlux producten? Het advieskantoor in Nederland heeft alle kennis en knowhow in huis om architecten, projectontwikkelaars en bouwbedrijven van passend advies en bouwbegeleiding te voorzien.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details