Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
VORM realiseert 227 energieneutrale starterswoningen voor BPL Pensioen in Delft

VORM realiseert 227 energieneutrale starterswoningen voor BPL Pensioen in Delft

In 2022 is Delft een nieuw wooncomplex met energieneutrale woningen voor starters rijker. In opdracht van BPL Pensioen, vertegenwoordigd door Syntrus Achmea, realiseert VORM in de derde en laatste fase in project Buitenhof 227 middenhuur appartementen. VORM ontwikkelt zelf 52 studioappartementen voor de verkoop, genaamd “Tiles”. Tijdens de ontwikkeling van dit project is zowel rekening gehouden met de mobiliteit van de nieuwe bewoners alsook met extra woon- en werkfaciliteiten voor de nieuwe generatie.

Op 29 maart ondertekenden BPL Pensioen en VORM de overeenkomst voor de realisatie van de 279 studioappartementen. Met de ondertekening wordt de grond van de voormalige Sporthal Buitenhof aan VORM geleverd, zodat VORM kan starten met de bouw. Het nieuwe appartementencomplex wordt gebouwd aan de Duke Ellingtonstraat in Delft.

Moderne voorzieningen
Het nieuwe wooncomplex beschikt over extra faciliteiten op het gebied van wonen, recreëren en werken. Zo kunnen de nieuwe bewoners onder meer gebruikmaken van kantoor-,  vergader en loungeruimten. Daarnaast worden er tien elektrische deelauto’s en tien elektrische deelfietsen beschikbaar gesteld, waar alle nieuwe bewoners gebruik van kunnen maken. Hiermee is het bezit van een eigen auto niet noodzakelijk, rijden er minder auto’s in Delft en verminderen we de CO2 uitstoot in de stad.

Een duurzaam complex
Er is de nodige aandacht besteed aan de duurzaamheid van het wooncomplex. Het nieuwe gebouw scoort een EPC van 0, wat betekent dat het gebouw zelfvoorzienend is op het gebied van warmte. De warmtelevering wordt door NXT NRG gerealiseerd. NXT NRG is een samenwerkingsverband tussen Klimaatgarant en VORM.  De oplevering van het project wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2022.

Energieneutrale starterswoningen

100 jaar VORM
Al honderd jaar drukt VORM een eigenzinnige stempel op het Nederlandse landschap. VORM creëert  omgevingen waar mensen zich prettig voelen. Om te wonen, werken en leven. Door mensen en disciplines met elkaar te verbinden en expertise te delen, worden duurzame en innovatieve oplossingen voor de toekomst gerealiseerd. “Van het kleinschalige bouwbedrijf in 1919 zijn we in een kleine eeuw uitgegroeid tot een van de vijftien grootste bouw- en projectontwikkelaars van Nederland. En daar zijn we trots op. In de jaren ’50 bouwde VORM al voor pensioenfondsen. We zijn trots om in ons 100e jaar wederom betaalbare woningen te bouwen!” – vertelt Daan van der VORM, eigenaar en directeur van VORM.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details