Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een brandwerende staalconstructie
De totale staalconstructie werd voorzien van een brandwerende coating en afgewerkt in de gewenste RAL-kleur.

Een brandwerende staalconstructie

Inclusief kwaliteitsborging voor de Wkb

Bij de bouw van de bedrijfshal van Eurofast was brandveiligheid een belangrijk thema. Hiervoor schakelde Bouwbedrijf van de Ven Univor in. Die maakte de staalconstructie brandwerend en garandeerde de vereiste kwaliteit.

Om de bouwkundige brandveiligheid te garanderen voorzag Univor eerst de staalconstructie van een brandwerende coating. Daarna bracht zij een afwerklaag aan in de gewenste RAL-kleur en ten slotte maakte zij alle doorvoeren brandwerend. 

Communiceren

Om de werkzaamheden binnen de gestelde termijn te realiseren, moest Univor de werkzaamheden strak organiseren. “We waren niet de enigen die met die strakke deadline te maken hadden”, vertelt Hans van Eenbergen, directeur van Univor. “Daarom moesten we ook de afbouwer uit de wind houden. Pas toen wij onze brandwerende werkzaamheden hadden uitgevoerd, kon hij ook weer verder. Dit betekende ‘overleggen’, ‘schakelen’ en ‘flexibel zijn’.”

Praktisch en oplossingsgericht

“Nu durf ik te zeggen dat onze mensen hier goed in zijn”, vervolgt Van Eenbergen. “Ze zijn praktisch en oplossingsgericht. Ze kunnen theoretische informatie omzetten naar de praktijk en uitleg geven in jip-en-janneketaal.” Gedurende vier maanden was er een team van vijf mensen van Univor aanwezig om alle brandwerende werkzaamheden uit te voeren.

Projectboek Brandwerendheid

In het kader van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) legde Univor gedurende de hele uitvoering alle werkzaamheden vast. 0-meting, werkwijze, toegepaste materialen, uitslagen van controletesten en ondersteunend beeldmateriaal werden ondergebracht in het digitale projectboek Brandwerendheid. Van Eenbergen: “Met dit document is de aannemer klaar voor de Wkb. Hiermee kan hij te allen tijde aantonen dat wij de vereiste kwaliteit hebben geleverd. Wij zijn hierin behoorlijk ver. Ook het projectboek Luchtdicht Bouwen ligt klaar. Zo heeft de hoofdaannemer er geen omkijken naar.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details