Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

Unieke gevelprojecten vanuit een ander perspectief

Impressie kopiëren
De gevel bepaalt de uitstraling van een gebouw. (Beeld: Marc Maurer)

24 december 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Naar eigen zeggen zijn ze niet de grootste van Nederland, maar staan zij zeker hun mannetje! “We durven zelfs te zeggen dat wij (één van) de beste van Nederland zijn. Door vanuit een ander perspectief te kijken naar de wereld om ons heen, naar het project,  de opdrachtgever en de architect zijn wij in staat unieke projecten te realiseren. Niet alleen hetgeen gevraagd wordt doen maar verder denken, vanuit verschillende gezichtspunten de zaak benaderen. Altijd in mogelijkheden denken en samen met alle partijen zoeken naar de beste en slimste oplossingen die resulteren in een top resultaat.” Aan het woord is Herman Bloemers, directeur van Aluvo.

“Onze aluminium producten en materialen worden namelijk hergebruikt waardoor grondstoffen hun waarde behouden.”

Unieke vakmensen

“Onze vakmensen, 65 personen, zijn uniek, zij geven al jarenlang door wat Aluvo zo bijzonder maakt. Vaardige handen en een scherp inzicht noemen wij het. In combinatie met de juiste materialen maakt dit dat wij de ideale partner zijn voor veel bouwbedrijven, architecten en projectontwikkelaars.” Met jarenlange ervaring in de geveltechniek bieden wij een totaaloplossing voor ieder nieuwbouw of renovatie project.

Een gevel die past bij de opdrachtgever

“Wij werken met gerenommeerde profiel systemen. Met deze systemen, de kennis en vakkundigheid van ons team leveren wij gevels in een uitzonderlijke hoge kwaliteit. Deze kwaliteit komt het beste tot zijn recht als wij in een vroeg stadium bij een project betrokken zijn. De gevel bepaalt de uitstraling van een gebouw”, vervolgt Aluvo. “Daarnaast is de gevel ook bepalend voor de identiteit van het gebouw maar ook van de gebouw eigenaar en/of huurder. Welke gevel past bij de opdrachtgever. Daar denken wij graag vanaf het ontwerp in mee.”

Naast de esthetische eigenschappen van de gevel zijn ook de technische waarden van groot belang. De gevel draagt enorm bij aan de energie besparingen binnen een gebouw. Ook het binnen klimaat van het gebouw is positief te beïnvloeden door de gevel. Zaken als ventilatie, isolatie, zonwering en licht toetredingsfactoren worden allemaal geregeld door de gevel. Ook veiligheidsaspecten als inbraak- en brandwerendheid worden in het gevelconcept meegenomen. 

Van het vlakglasafval dat ingeleverd wordt, wordt nieuw glas gemaakt. (Beeld: Marc Maurer)

Samenwerken vanuit het BIM centrum

Geveltechniek, een vakgebied waar de ontwikkelingen niet stil staan. Binnen Aluvo werken we steeds meer projecten uit conform de BIM methode. Het BIM traject is een ontwikkeling binnen de bouw die inmiddels niet meer weg te denken is. Aluvo: “Vanuit ons BIM centrum werken de modelleurs en tekenaars intensief samen om het project eerst digitaal uit te werken waardoor de faalkosten aanzienlijk dalen.”

Duurzaam bouwen als speerpunt

De liefde voor het vak gaat verder dan de voorbereiding en de daadwerkelijke productie; ook daarna denkt Aluvo verder na over aluminium. “Circulair en Duurzaam bouwen is belangrijk voor ons! Onze aluminium producten en materialen worden namelijk hergebruikt waardoor grondstoffen hun waarde behouden. Onze kozijnen en gevelelementen hebben direct en indirect invloed op de prestatie van duurzaamheid van een project. Wij houden rekening met BREEAM-NL credit MAT-5 voor vliesgevels, kozijnen en beglazing (onderbouwing ISO140001 en/of C2C certificaten).” Behalve de milieu impact van de toegepaste materialen is het ook belangrijk dat bouwmaterialen op een verantwoordelijke wijze gewonnen, geproduceerd en gerecycled worden.”

Ook het vlakglasafval wordt hergebruikt. Van het vlakglasafval dat ingeleverd wordt, wordt nieuw glas gemaakt. Schoon vlakglas is 100% recyclebaar. “Hierdoor sluit dit prima aan bij ons streven om circulair en duurzaam te bouwen. De recycling van vlakglasafval is goed voor het milieu, het bespaart energie en daarnaast ook nieuwe grondstoffen. Aluvo Geveltechniek, degelijk, betrouwbaar en duurzaam.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details