Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Geautomatiseerd productieproces als antwoord op de veranderende marktomstandigheden

Geautomatiseerd productieproces als antwoord op de veranderende marktomstandigheden

In de huidige veranderende markt, waar efficiëntie een steeds grotere rol speelt, moet je je als bedrijf aanpassen en meedenken met de klanten en de vraag vanuit de markt. Een geautomatiseerd productieproces kan oplossingen bieden op uitdagingen als de grote woningbouwopgave, waar Nederland voor staat. Intal heeft het productieproces nóg verder geautomatiseerd, om in korte tijd grote aantallen kozijnen te kunnen produceren.

Inhaalslag in aluminiumbranche

Rudy Schipper, directeur van De Intal Groep, erkent dat de hout- en kunststofbranche voorop liepen op het gebied van automatisering, maar dat de aluminiumbranche druk bezig is met een inhaalslag. “Dat komt enerzijds omdat er steeds meer binnenstedelijk gebouwd wordt, waarbij er sprake is van veel meer repetitie van elementen in projecten. Anderzijds heeft ook de ontwikkeling op machinegebied niet stilgestaan. Er zijn tegenwoordig machines met geavanceerde technologieën op de markt die je aan elkaar kunt koppelen, waarmee een echte LEAN-trein ontstaat.” 

Notting Hill Hyde Park. Veel repeterende kozijnen, standaard maatvoering en Harbour Fenster.

Produceren in grote aantallen

Binnen de LEAN-filosofie wordt het ideale productieproces beschreven als een One-Piece Flow systeem waarbij efficiëntie het uitgangspunt is. “Hiermee wordt bedoeld dat een product soepel over een aaneengesloten productielijn stroomt en stap voor stap bewerkt wordt, zonder dat er wachtrijen ontstaan en onnodige bewerkingen worden gedaan. Aan het eind van de productielijn rolt er dan een volledig eindproduct uit.” En dat is precies wat Intal doet. “Wij maken gebruik van de allernieuwste machinetechnologie om zo efficiënt mogelijk te werken op het gebied van repeterende werkzaamheden”, zegt Schipper. “Ons productieproces is er volledig op ingericht om grote aantallen kozijnen snel en efficiënt te kunnen produceren.”

Aannemers ontlasten, bouwproces verkorten

“Dankzij de hoge mate van efficiëntie in het productieproces besparen we op personeelskosten en energieverbruik, waardoor we onze producten tegen een aantrekkelijke prijs kunnen aanbieden. Bovendien wordt zo de doorlooptijd verminderd waardoor onze klanten nog meer tijd en geld besparen.” Maar er zijn meer voordelen volgens Schipper: “Door de gevelelementen in een geconditioneerde fabrieksomgeving zo compleet mogelijk op te leveren, ondervind je geen hinder van weersinvloeden, waarmee je de kwaliteit van de producten kunt borgen. Ook is het breukrisico van glas in een fabrieksomgeving veel minder groot dan op een bouwplaats, waardoor de faalkosten zullen dalen.” Hij benadrukt dat Intal in een vroeg stadium van het productieproces weloverwogen keuzes maakt, waardoor de risico’s nóg kleiner zijn. “En dankzij een geautomatiseerd productieproces zijn we in staat om minutieus te plannen en voorspelbaar te produceren, waardoor wij en onze klanten niet voor verrassingen komen te staan.”

Just-in-time produceren en leveren

Schipper licht toe dat tijdens de productie het ‘pull principe’ centraal staat. “Dat is 1 van de 5 principes binnen de LEAN-filosofie. Produceren wanneer de klant daar behoefte aan heeft. Om precies te weten wanneer er welke behoefte is, hebben onze projectleiders nauw contact met de uitvoerders op de bouwlocatie. Zo kunnen wij onze geveloplossingen just-in-time produceren; pas op het moment dat deze ook daadwerkelijk op de bouwplaats gemonteerd kunnen worden. De klant trekt de producten als het ware uit het proces naar zich toe.” Doordat er gebruik wordt gemaakt van geautomatiseerde processen, kan Intal zich veel flexibeler aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. “Zo spelen we op een efficiënte manier snel en flexibel in op de vraag van onze klanten.” 

Onafhankelijke positie

Daarbij wijst Schipper op nog een andere belangrijke toegevoegde waarde van Intal: “Doordat wij onze aluminium ramen, deuren en vliesgevels van onze eigen Intal profielsystemen maken, en door de overname van IJdema Poedercoating en Thermal Breaks, zijn wij niet afhankelijk van systeemleveranciers. Bovendien werken we zeer nauw samen met vaste partners voor glas en hang- en sluitwerk. Dit heeft als grote voordeel dat onze productie nooit misgrijpt, we snel en compleet kunnen leveren en de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid gewaarborgd zijn.” Momenteel levert Intal grote aantallen aluminium geveloplossingen voor diverse projecten, zoals Hyde Park in Hoofddorp. Daar realiseert Intal aluminium geveloplossingen voor bouwblok Notting Hill (door KBM Groep), bouwblok Camden Town (door Dura Vermeer) en bouwblok Knightsbridge (door Heddes Bouw & Ontwikkeling). “We trekken graag samen met de klant op om tot optimale prestaties te komen”, zegt Schipper tot slot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details