Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
The Flow: inspirerende broedplaats aan het IJ
The Flow, Houthavens Amsterdam. (Beeld: Ronald Tilleman)

The Flow: inspirerende broedplaats aan het IJ

Het eind 2019 aan de Moermanskkade opgeleverde The Flow, gelegen op een steenworp afstand van de Amsterdamse grachtengordel in het Houthavensgebied, is allerminst een gewoon gebouw. Open, vloeiend vormgegeven en gevuld met creatieve energie vormt het door MVSA Architects ontworpen kantoorpand voor de gebruikers een gevarieerde, comfortabele en duurzame omgeving om tot grootse prestaties te komen.

Tekst | Chris Elbers    Beeld | Ronald Tilleman en Barwerd van der Plas

Het zwarte, diamantvormige gebouw telt zes verdiepingen, heeft een totale oppervlakte van circa 6.800 m² en maakt in alle opzichten indruk. Dat begint al bij aankomst, dankzij de transparante en uitnodigende hoofdingang die is voorzien van een indrukwekkende 6 meter hoge LED-wall. De horizontale lijnen van het gebouw onderstrepen het dynamische, scheepsbrugachtige ontwerp. Dit wordt tegelijkertijd benadrukt in de toegepaste materialen. De geheel glazen buitenzijde van The Flow zorgt ervoor dat er volop genoten kan worden van de vergezichten op het IJ en geeft uitzicht op de royale terrassen met houten buitendek, waarmee verwezen wordt naar de omliggende schepen in de Houthavens.

Het kantoor van MVSA Architects. (Beeld: Barwerd van der Plas)

Excelleren

The Flow is ontworpen volgens duurzaamheidskenmerken BREEAM-NL ‘Excellent’ en WELL Core v2 Platinum. Behalve het optimaliseren van omgevingsfactoren zoals luchtkwaliteit, (bioritmische) verlichting, (thermisch) comfort en akoestiek focust WELL zich ook op bewegen, gezonde voeding en ontspanning. De natuurlijke en volledig aanpasbare lichtvoorziening in The Flow zorgt voor een gezond biologisch ritme en is gebaseerd op anti-verblindingstechnologieën, een uitstekende kleurkwaliteit en overvloedig daglicht. Daarnaast zorgen de klimaatplafonds en de eigen, riante buitenruimtes bij elk kantoor ervoor dat iedereen zich happy en relaxed voelt. Ook zijn er voorzieningen, zoals een gym, wellnesscenter, presentatiekamer met een 360 graden scherm en private dining en kan de entree inclusief LED-wall dienen als conferentiezaal. Om gebruikers de mogelijkheid te bieden om ook te ontspannen, is de bovenste verdieping voorzien van een stijlvol en comfortabel bedrijfsrestaurant met een uitgestrekt dakterras. Een plek met een inspirerend panoramisch uitzicht, uitermate geschikt om tot nieuwe ideeën en inzichten te komen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details