Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Tegelwerk maakt sanitaire ruimten net wat mooier’
Het tegelwerk is uitgevoerd in antraciet en wit.

‘Tegelwerk maakt sanitaire ruimten net wat mooier’

Het tegelzetbedrijf uit Barneveld realiseerde het tegelwerk in een mooi één-tweetje met zusterbedrijf Kerastone, dat de tegels leverde.

“Voor Binx Smartility was het natuurlijk interessant dat de tegelleverancier en het tegelzetbedrijf aan elkaar verbonden waren”, vertelt directeur Gerrit van Gaalen van Van Beek Tegelprojecten. “Als totaalaanbieder ontzorgen we de aannemer van ontwerp tot oplevering.” Daryl Otten, projectleider bij Van Beek Tegelprojecten, voegt toe: “Bovendien kunnen we snel met elkaar schakelen en de nodige flexibiliteit bieden als daar gedurende het proces behoefte aan is.”

Projectleider Daryl Otten.

Luxe uitstraling

In samenspraak met de architect paste Van Beek Tegelprojecten wandtegels toe uit de Maxus Ceramics MX-50 serie. “Een sterke tegel met een luxe uitstraling”, zegt Van Gaalen. “De tegel is 8 millimeter dik en heeft een afmeting van 20 x 50 centimeter. Daarmee maken we de sanitaire ruimten net wat mooier dan met de standaard vierkante tegels.” Otten: “Ook de verdeling van het tegelwerk is niet zoals we standaard uitvoeren. In plaats van een symmetrische verdeling wilde de architect een verdeling vanuit het hart. Verder pasten we twee kleuren toe. De wastafelwanden met spiegelsparingen zijn voorzien van antracietkleurige tegels. Op de overige wanden zitten witte tegels.”

Goede samenwerking

Van Beek Tegelprojecten bracht in juni 2020 de eerste wandtegels aan en voerde de werkzaamheden gefaseerd uit. Medio oktober was het tegelwerk, in totaal zo’n 800 vierkante meter, gereed. “Een mooi en goed verlopen project”, blikt Otten terug. “Dat geldt ook zeker voor de samenwerking met de aannemer. Het was de eerste, maar wat ons betreft zeker niet de laatste keer dat we een project met Binx Smartility uitvoerden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details