Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
(Super)vlakke betonvloeren voor AH Home Shop Center in Bleiswijk
Voor de orderpicking in het nieuwe Home Shop Center was een vlakke vloer (DIN18202, vlakheidsklasse 4) vereist.

(Super)vlakke betonvloeren voor AH Home Shop Center in Bleiswijk

Vlakke en monolith/glad afgewerkte betonvloeren vormen hierin de basis. “Wij realiseren betonvloeren voor onder andere distributiecentra, opslagloodsen/hallen, werkplaatsen en kelders, waarbij een hoge kwaliteit, scherpe prijs en uitstekende service voorop staan”, vertelt Rob Over, commercieel directeur van Schipper Vloeren. “Doordat we werken met een breed team van professionals, kunnen we opdrachtgevers steeds verrassen met vernieuwende ontwerpen. Ook lopen we voorop in betonvloerentechnologie. Bijvoorbeeld als het gaat om de realisatie van (super)vlakke vloeren. Het Home Shop Center van Albert Heijn in Bleiswijk is hiervan een uitstekend voorbeeld.”

Realisatie van de (super)vlakke vloer.

Om de forse groei van e-commerce te ondersteunen, breidt Albert Heijn het aantal Home Shop Centers uit. In Bleiswijk is afgelopen september het zesde Home Shop Center opgeleverd. Het distributiecentrum is gerealiseerd op bedrijventerrein Prisma, inmiddels een heuse logistieke hotspot voor dc’s van supermarktketens, en heeft een totaal bruto vloeroppervlak van 22.171 m². Het gebouw bestaat uit 19.923 m² warehouse en 2.248 m² kantoorruimte. De kantoren bevinden zich in een hoek op de begane grond, boven de 16 loading docks. Tijdens het ontwerp en de bouw stond duurzaamheid centraal. Om de BREEAM-NL ‘Very Good’ ambitie te kunnen halen, zijn zonnepanelen op het dak geplaatst. Ook zijn overal LED-verlichting en duurzame installaties toegepast, in combinatie met hoge isolatiewaarden van de gebouwschil. In opdracht van ontwikkelaar Borghese Logistics heeft Pleijsier Bouw Genemuiden B.V. het BREEAM-NL-project gerealiseerd. Schipper Vloeren b.v. uit Apeldoorn was verantwoordelijk voor de (super)vlakke vloeren.

De traditioneel gewapende betonvloer is gefundeerd op HSP-palen.

(Super)vlakke betonvloer

“Voor de orderpicking in het nieuwe Home Shop Center was een vlakke vloer (DIN18202, vlakheidsklasse 4) vereist”, vertelt Over. “Om hierin te voorzien, hebben wij een traditioneel gewapende, op HSP-palen gefundeerde betonvloer gerealiseerd voor de 19.923 m² warehouse. Bovendien hebben we de vloeren van de laadkuilen en druklagen aangebracht.” Naast het aanbrengen van de vloeren verzorgde de Apeldoornse vloerenspecialist ook de engineering. “Opdrachtgevers willen graag dat wij het reken- en tekenwerk uit handen nemen. Om dit intern nog beter te stroomlijnen, hebben wij onlangs een nieuwe constructeur en werkvoorbereider in dienst genomen. Vloeren maken konden we al heel goed, maar nu kunnen we ook alles daaromheen beter verzorgen.”

Enorme betrokkenheid

Kenmerkend voor de werkwijze van Schipper Vloeren is de enorme betrokkenheid, aldus Over. “Dat zie je in alle geledingen terug en is typerend voor het familiebedrijf dat wij zijn. We vragen van iedereen om zich in te zetten voor het beste eindresultaat. Het is een mentaliteit die we koesteren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details