Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Strakke gevels met een scherpe belijning
Vida XL in Venlo. (Beeld: Peter Markesteijn Fotografie)

Strakke gevels met een scherpe belijning

Bedrijfsgebouwen en distributiecentra werden lange tijd ontworpen met een sobere en gesloten gevel, waarbij het kantoorgedeelte vaak van decoratieve kaderelementen werd voorzien. Met de aluminium composiet panelen van Hardeman | van Harten kan de bijzondere esthetiek van deze elementen nu ook eenvoudig worden doorgezet naar de rest van de gevel. Dankzij de panelen ontstaat in mum van tijd een uiterst vlakke, strakke en onderhoudsvrije gevel, met een luxueuze uitstraling én een ongekende ontwerpvrijheid. Dit wordt door architecten en opdrachtgevers zeer op prijs gesteld.

“Onze aluminium composiet panelen worden gemaakt van twee ultradunne aluminium platen, waartussen een composietkern wordt verlijmd. Het resultaat is een paneel van slechts 4 mm dik, die uiterst vlak én sterk is”, vertelt Martijn Jansen namens Hardeman | van Harten. “De gevelpanelen zijn zeer goed en nauwkeurig te bewerken. Zo kunnen eenvoudig V-groeven worden gefreesd en hoeken worden gevouwen, waardoor een grote ontwerpvrijheid ontstaat. Bovendien zijn de panelen zeer licht van gewicht en veelal zonder zichtbare naden uit te voeren. Voor de montage beschikken wij over vaste montageploegen en eigen materieel.”

De aluminium composiet panelen van Hardeman | van Harten vinden gretig aftrek in projecten. Mooie referenties zijn bijvoorbeeld de distributiecentra van Jumbo in Bleiswijk, vida XL in Venlo, Danone Nutricia in Cuijk, de Bijenkorf in Tilburg, Michael Kors in Venlo en DSV in ’s-Heerenberg en Venlo. Op dit moment produceert Hardeman | van Harten bovendien gevelelementen voor het logistieke centrum van Nippon in Hoofddorp.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details