Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Glasvervanging als duurzame keuze

Glasvervanging als duurzame keuze

Duurzaam renoveren is hard nodig! In het Klimaatakkoord is opgenomen dat in 2050 zeven miljoen woningen en een miljoen andere gebouwen van het aardgas af moeten zijn. Om dit te realiseren, is het nodig om bijvoorbeeld spouwmuren, daken en vloeren te isoleren. Ook is het vaak verstandig om het glas te vervangen, weet Ferrie van Heusden, directeur van Alhra Glas. “Door bijvoorbeeld enkelglas of oud dubbelglas te vervangen door HR++ glas, triple glas of vacuümglas kunnen gebouweigenaren flink besparen op hun energierekening. Bovendien dragen zij hiermee bij aan een beter milieu én aan een gezondere leefomgeving!”

Glasspecialist Alhra Glas, onderdeel van de Alhra Groep, levert en plaatst glas voor de meest uiteenlopende toepassingen. Van enkelglas, isolatieglas, gelaagd glas en gehard glas tot en met spiegels, gebogen glas, glas-in-lood en brandwerend glas. “Wij blinken uit in renovatieprojecten en deinzen nergens voor terug”, vertelt Van Heusden. “Of het nu gaat om de verduurzaming van bestaande woningen of de transformatie van incourante kantoorgebouwen tot woongebouwen: het is áltijd raadzaam om de mogelijkheden van glasvervanging te onderzoeken. Als glasspecialist schuiven wij graag in een vroeg projectstadium aan tafel om de opties en rendementen te bespreken. In een inspectierapport brengen wij bovendien de bestaande situatie in kaart. We controleren of de draaiende delen in de bestaande kozijnen geschikt zijn voor nieuwere (en zwaardere) glassoorten of dat aanpassingen of vervanging noodzakelijk is. Vervolgens brengen wij op basis van de verwachte gebouw-restlevensduur én het budget een advies op maat uit.”

Na goedkeuring staat Alhra Glas garant voor de complete levering en vervanging van het glas, inclusief eventuele bijkomende werkzaamheden. “Binnen de grotere projecten werken onze ervaren glaszetters nauw samen met de aannemer, loodgieter en dakdekker, zodat de renovatietrein goed op stoom blijft”, vertelt Van Heusden. “Wij verwijderen al het oude glas zorgvuldig en bieden het aan voor recycling. Daarmee leveren wij een belangrijke bijdrage aan de reductie van de afvalberg.” Het reinigen van de sponningen is vanzelfsprekend. “Indien nodig passen wij de sponningen aan. De nieuw geplaatste glaslatten dragen het FSC-keurmerk en worden gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. Na afloop leveren wij het werk keurig en schoon af aan de opdrachtgever, die verzekerd is van een hoogwaardig, duurzaam en glashelder eindresultaat.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details