Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
State-of-the-art schuifpui van 75% gerecycleerd post-consumed aluminium:

State-of-the-art schuifpui van 75% gerecycleerd post-consumed aluminium:

Schuiftoepassingen als kunst met een doel

Zeer grote glaspartijen, extreem slanke aluminium profielen en een waaier van functionele oplossingen. Onder het motto ‘Light is More’ introduceerde Sapa als één van de eerste systeemleveranciers in de markt een minimalistische schuifpui, die binnen en buiten in perfecte harmonie brengt. “De Artline schuifpui slaat een brug tussen hoogwaardige kwaliteit en een maximum aan daglicht, creatief design en comfort, functionaliteit en esthetiek”, vertelt Perry Hermans, Country Manager bij Hydro Building Systems Netherlands BV. “Onzichtbare kaders en glaspartijen van grond tot plafond zorgen voor 98% transparantie. Bovendien beschikt Artline over een uitstekende windweerstand, lucht- en waterdichtheid en veiligheid én wordt meteen rekening gehouden met duurzaamheid. Onder meer dankzij onze nieuwe productietechnologie Hydro CIRCAL 75R, een legering die uit minimaal 75% gerecycleerd post-consumed (end-of-lifecycle) aluminium bestaat.”

be669_belsele_03-kopieren

Het thermisch onderbroken schuifdeursysteem onderscheidt zich door grote glaspartijen, een minimale middenstijl en een maximaal vleugelgewicht tot 500 kg. (Beeld: Hydro)

 

De Artline schuifpui is kunst met een doel. Het thermisch onderbroken schuifdeursysteem onderscheidt zich door grote glaspartijen tot 3,5 meter hoogte, een minimale middenstijl van 26 of 38 mm, optionele motoraansturing en een maximaal vleugelgewicht tot 500 kg, waardoor ook glaspartijen van grond tot plafond moeiteloos geopend kunnen worden, vertelt Hermans. “De aluminium kaders en vleugels worden aan de bovenzijde, onderzijde en zijkant bouwkundig weggewerkt, wat resulteert in een zeer slank aanzicht. De schuifpui is geschikt voor zwaardere (triple) beglazingen in mono-, duo- en trirail uitvoering en beschikt over een open hoekoplossing waarbij ook de Panovista Max van Renson kan worden toegepast. Dankzij de hoogstaande technologie worden een excellente thermische (Uw-waarde = 0,98, gebaseerd op een raam van 3.000 x 2.800 mm) én akoestische isolatie geborgd. Het schuifdeursysteem beschikt bovendien over een CE-markering, ondersteunt de hedendaagse EPB-eisen en voldoet aan inbraakwerendheidsklasse RC2. Daarmee speelt Artline optimaal in op de moderne, eigentijdse architectuurtrends.”

Post-consumed strategie

Vanaf het tweede kwartaal van 2020 worden de Artline schuifpuien standaard geproduceerd met de Hydro CIRCAL 75R legering. “Waar de meeste producenten van aluminium profielsystemen pre-consumed aluminium toepassen, hebben wij bewust gekozen voor een post-consumed strategie”, vertelt Hermans. “Ons moederbedrijf Hydro heeft een speciale Hydro CIRCAL 75R legering ontwikkeld die voor minimaal 75% uit gerecycleerd post-consumed aluminium bestaat. Dit aluminium is afkomstig uit ramen, deuren en vliesgevels van gebouwen die aan het eind van hun levensduur zijn gekomen. Verspreid over twee Hydro productielocaties in Europa (Dormagen in Duitsland en Clervaux in Luxemburg, red.) wordt alle vrijgekomen aluminium schrootafval uit sloop-, renovatie- en transformatieprojecten gefragmenteerd, gesorteerd en omgesmolten tot nieuwe legeringen voor de productie van aluminium bouwsystemen die zonder kwaliteitsverlies aan alle huidige én toekomstige regelgevingen voldoen. Daarmee zijn architecten, ontwikkelaars, aannemers én eindgebruikers verzekerd van een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig product.”

photos_hydro-dormagen_07-copy-kopieren

Het post-consumed aluminium is afkomstig uit ramen, deuren en vliesgevels van gebouwen die aan het eind van hun levensduur zijn gekomen. (Beeld: MEDIASHOTS)

 

Aanzienlijke energie- en CO2-reductie

“Dankzij Hydro CIRCAL 75R wordt de energie die nodig is voor de aluminiumproductie gereduceerd tot slechts 5% in vergelijking met primaire legeringen”, vertelt Hermans. “Hierdoor wordt een aanzienlijke CO2-reductie per kg toegepast aluminium gerealiseerd – ongeveer 1/3e van het Europese gemiddelde – en nemen we onze verantwoordelijkheid om de impact op het klimaat te verminderen.” Het productieproces van CIRCAL is volledig traceerbaar en gecertificeerd door de onafhankelijke instantie DNV GL.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details