Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Start bouw De Vonderij Zandpoort gevierd achter de duinen

Start bouw De Vonderij Zandpoort gevierd achter de duinen

Feestelijke start bouw eerste huizen in de Vonderij

De bouw van de eerste huizen in de Vonderij is vandaag feestelijk gestart. Wethouder Maaike Veeningen heeft samen met de directie van Dura Vermeer Bouw Hengelo en de toekomstige bewoners de eerste paal geslagen. Samen vierden ze de start bouw van de allereerste huizen in de Vonderij.  Deze eerste fase bestaat uit 43 huizen in drie verschillende typen. In totaal worden hier 124 huizen gebouwd. 

Gezond leven en genieten van het buitenzijn

Marieke Mentink, directeur bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “We hebben de huizen in de Vonderij ontwikkeld met extra aandacht voor gezond leven, genieten van het buitenzijn . Als ontwikkelende bouwer vinden we het belangrijk mensen een fijn eigen plekje voor nu en in de toekomst te geven. Straks heb je hier het beste van twee werelden, het strand om de hoek en de stad dichtbij. ”

Om ook de vogels een fijn thuis te bieden in de buurt hebben alle bewoners een vogelhuisje gekregen, die ze later in de nieuwe tuin of buurt kunnen ophangen. Tijdens het bouwen konden de bewoners alvast kennis maken met elkaar. Daarna volgde een korte speech van wethouder Maaike Mentingen van de gemeente Almere. Vervolgens werd de start officieel gemaakt met het slaan van de eerste paal.

De Vonderij

De huizen van de Vonderij liggen in de wijk Zandpoort in Almere Poort. In deze levendige omgeving met afwisselende buurtjes komen straks 124 koophuizen. Dit worden twee-onder-een-kaphuizen en rijhuizen. Wat de wijk zo speciaal maakt is de focus op het buiten zijn en de fijne omgeving, dichtbij zowel het strand als de stad. Ook zijn voorzieningen zoals (basis)scholen, winkels, restaurants en theater in de buurt. Er zijn nog enkele huizen vanaf €450.000 v.o.n. beschikbaar. Meer informatie over de huizen en het plan is te vinden op www.devonderij.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details