Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Spouwmuurisolatie van de kopgevels: De juiste isolatie voor een<br>goed binnenklimaat
Voorbeeld van het aanbrengen van buitengevelisolatiesysteem Thermecon Isolatie.

Spouwmuurisolatie van de kopgevels: De juiste isolatie voor een
goed binnenklimaat

Thermecon was bij het project in Geervliet verantwoordelijk voor de spouwmuurisolatie van de kopgevels. Het bedrijf werkt veelvuldig samen met hoofdaannemer Willems Vastgoedonderhoud, onder andere bij projecten voor Woonstichting De Zes Kernen.

Thermecon is een toonaangevend isolatiebedrijf met een lange praktijkervaring. Directeur Rob Wouda: “Wij isoleren de gehele schil van gebouwen: van daken en gevels tot vloeren en kruipruimte. Hiervoor bieden wij verschillende oplossingen. Zo kunnen we bij gevels de spouwmuur van buitenaf isoleren of aan de buitenkant een compleet nieuw systeem aanbrengen. Dit laatste wordt vooral toegepast als een gebouw energieneutraal moet worden, want de isolatiewaarde ligt hier vele malen hoger dan bij spouwmuurisolatie. In dit geval kunnen we twee afwerkingen bieden: stucwerk of minerale steenstrips.”

Daarnaast kan Thermecon ondervloerisolatie aanbrengen door middel van spraytechniek. Dit gaat ook koudebruggen bij funderingsbalken tegen. Systemen om de kruipruimte te isoleren worden aangebracht op de bodem van de kruipruimte en voor dakisolatie biedt Thermecon oplossingen aan de binnenzijde van het dak. Thermecon voorziet Woonstichting De Zes Kernen vaker van advies en isolatieoplossingen. Bij dit project werden de spouwmuren van de kopgevels geïsoleerd met grijze parels van geëxpandeerd polystyreen, een gebonden systeem met parellijm. Wouda: “Daarnaast brachten we per woning vier ventilatiekokers met roosters aan boven het maaiveld, om de kruipruimte op goede wijze te laten ventileren. Dit hebben we ook gedaan bij de andere woonblokken in deze wijk. Deze ingreep levert de bewoners een flink rendement op, zowel qua energiebesparing als comfortverhoging.” Wouda is erg te spreken over de samenwerking met hoofdaannemer Willems Vastgoedonderhoud. “De communicatie verloopt soepel; we kunnen snel schakelen en zo samen kwaliteit leveren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details