Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Power voor de Parel

Power voor de Parel

Een nieuw kantoor voor een partner waarmee je al jarenlang samenwerkt, is sowieso bijzonder. “Helemaal als het gaat om een opmerkelijk gebouw als Parel in de Polder”, zegt John Gielen, projectleider namens Van den Pol Elektrotechniek. In dezelfde rol werkt hij met De Vries en Verburg aan het nieuwe Logistiek & Milieugebouw voor de TU Delft. Ook realiseren beide bedrijven samen regelmatig woningbouwprojecten.

Ruimte voor specialisten

Bij Parel in de Polder zet Van den Pol haar brede dienstverlening in: E-voorziening, brandmeldinstallatie, inbraakinstallatie, data-installatie, laadvoorzieningen, ledverlichting en PV-installatie. “Al vroeg in het traject zijn de bouwpartners betrokken bij de voorbereidingen. Zo’n integrale aanpak waarbij alle ruimte is voor de inbreng van specialisten komt het eindresultaat zeker ten goede.”

Ervaring in hout

Houtbouw is niet nieuw voor Van den Pol. “We installeren het Rotterdamse wooncomplex SAWA en werken aan het Redwell-bedrijfspand in Waddinxveen, dat vrijwel volledig in hout wordt uitgevoerd.” Bouwen in hout heeft impact op het proces. “Modelleurs en engineers moeten vroegtijdig alle sparingen berekenen voor bijvoorbeeld wandcontactdozen, brandmelders en noodverlichting. Die sparingen worden vooraf aangebracht dus alles moet kloppen.”

Twee kleuren leidingen

Vanuit de computervloer gaan leidingen naar de E-voorzieningen op dezelfde verdieping en naar de verlichting een etage lager. “Om het monteurs gemakkelijker te maken, hebben beide leidingen een verschillende kleur.” De aansturing van de ledverlichting wordt geïntegreerd in het gebouwbeheersysteem. “Bij de entrees komen bedieningspanelen waarmee de gangzones ingeschakeld worden. Bij zonnig weer kan de verlichting worden beperkt tot 20%, bij bewolking brandt deze juist op volle sterkte. Bewegingssensoren regelen het licht op de werkplekken.”

Puzzelen met panelen

Het is voor Van den Pol een hele puzzel om het gewenste aantal zonnepanelen te plaatsen, zonder dat de uitstraling van het markante gebouw wordt beïnvloed. “Op het dak komen 103 panelen, 44 stuks krijgen een plek op de overkapping van het parkeerterrein.” Zeker het vermelden waard ten slotte is het accusysteem in de kelder. “Hiermee worden verbruik en opwek van energie gebalanceerd. Verder wordt overwogen om de laadpalen die wij plaatsen bidirectioneel uit te voeren. Met deze noviteit kunnen ook elektrische auto’s ingezet worden voor tijdelijke energieopslag.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details