Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Soundblox the Next Gen akoestische bouwblokken
Greenworks Amsterdam.

Soundblox the Next Gen akoestische bouwblokken

Circulair, cementvrij en CO2-negatief!

Soundblox akoestische betonblokken worden al jaren ingezet als akoestische oplossing, overal waar robuustheid en stabiliteit net zo belangrijk zijn als de ruimteakoestiek. Soundblox  zijn nu ook  beschikbaar in een gecarboniseerde versie (Carbstone), als cementvrij alternatief voor de traditionele betonvariant. Aangezien cement verantwoordelijk is voor maar liefst 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot, betekent dit een revolutionaire doorbraak en zijn Soundblox niet alleen inzetbaar in de strijd tegen lawaaivervuiling, maar nu ook in de uitstoot van CO2! 

Met Soundblox akoestische (beton)blokken kan de oplossing voor geluidsabsorptie, geluidsisolatie én brandwerendheid in één stabiele wandconstructie gecombineerd worden. Bovendien wordt de ruimteakoestiek geoptimaliseerd in elke ruimte (zowel in binnen- als buitentoepassing) waar stabiliteit, stootvastheid en brandveiligheid net zo belangrijk zijn als de (ruimte)akoestiek. Soundblox zijn in diverse muurdikten verkrijgbaar.

Met Soundblox akoestische (beton)blokken kan de oplossing voor geluidsabsorptie, geluidsisolatie én brandwerendheid in één stabiele wandconstructie gecombineerd worden.

Nu ook circulair en cementvrij (Cradle-to-Cradle)

Nu zijn Soundblox ook beschikbaar in een nieuwe, gecarboniseerde variant, waarbij ze nog steeds de voordelen van beton hebben, maar niet langer de ecologische nadelen. Deze nieuwe akoestische carbstone oogt net als traditionele betonblokken en heeft dezelfde geluidsabsorberende en -isolerende eigenschappen. De gecarboniseerde blokken zijn uitgerust met identieke speciale Helmholtzresonatoren voor de absorptie van geluid, dat door de openingen van de blokken en in de daarachter liggende geluidskamers wordt opgenomen. Het materiaal is net zo robuust en heeft dezelfde hoge druksterkte en brandwerendheid als beton. Uiteraard zijn, naast Soundblox, ook reguliere zichtbouwblokken beschikbaar met deze nieuwe technologie.

In tegenstelling tot de traditionele betonblokken, zijn deze blokken echter gefabriceerd met CO2, dat speciaal uit de lucht wordt gewonnen en wordt ingezet bij de productie. Deze blokken absorberen dus niet alleen geluid, maar ook CO2 waardoor ze ook intrinsiek bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast blijven ze, na installatie (in de buitenlucht) verder CO2 opnemen en worden ze steeds harder, zodat ook de draagkracht verder toeneemt. 

Revolutionaire technologie

Deze gepatenteerde carbonatatietechnologie zet metaalslakken uit de staalindustrie, die tot nu toe geen enkel industrieel nut hadden, om in circulaire en zeer hoogwaardige bouwmaterialen waarbij CO2 als bindmidddel wordt gebruikt en cement volledig overbodig wordt gemaakt. Deze carbstone is 100% recyclebaar. Na de productie worden deze blokken in een speciale CO2-kamer gezet, waar ze binnen 24 uur worden uitgehard met minimaal gebruik van energie. Bij de productie wordt bovendien zoveel mogelijk gebruik gemaakt van beschikbare zonne-energie om de ecologische footprint van het productieproces nog verder te verlagen.

Ook bestaat de mogelijkheid om de Soundblox wand (deels) te decoreren met een 100% natuurlijke, onderhoudsvrije mosbedekking, waarmee de geluidsabsorberende werking nog verder wordt verhoogd.

Veelzijdige toepassing

Wat ook hetzelfde is gebleven, is de veelzijdige toepasbaarheid van de Soundblox die, vanwege hun balvastheid, stabilitieit en vriendelijke prijzen graag worden toegepast in sportzalen, maar ook in bijvoorbeeld grote magazijnen, fabrieken, zwembaden, hangars, etc. Daarnaast zijn Soundblox ideaal voor buitentoepassingen, bijvoorbeeld om een geluidswal te creëren voor huizen en flatgebouwen, direct aan de snelweg of bij stations. Verder zijn Soundblox uitstekend geschikt voor toepassing in ruimten met extreme temperaturen of vochtige condities, zoals zwembaden. Ook worden ze steeds vaker toegepast in scholen, aula’s, binnenruimten van flatgebouwen, bibliotheken, concertzalen en studio’s, waar ze stilletjes hun werk doen zonder concessies te doen aan het design van het interieur.

Design

Net als de traditionele Soundblox kan de carbstone versie worden overgespoten in elke gewenste kleur of, indien gewenst, in kleur geproduceerd worden, waardoor ze naadloos passen in elk interieur. Of het nu gaat om een industriële vormgeving, traditioneel, functioneel of chique: Soundblox gaan volledig op in elk design. Ook bestaat de mogelijkheid om de Soundblox wand (deels) te decoreren met een 100% natuurlijke, onderhoudsvrije mosbedekking, waarmee de geluidsabsorberende werking nog verder wordt verhoogd. Deze akoestische moswand geeft elke ruimte een exclusieve en natuurlijke uitstraling.

Voor meer informatie: ga naar www.soundlessacoustics.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details