Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Realisatie uitbreiding Sif Maasvlakte is ‘huzarenstukje’

Realisatie uitbreiding Sif Maasvlakte is ‘huzarenstukje’

In de tweede helft van 2023 verrees op de Maasvlakte de uitbreiding en nieuwbouw van de monopile fabriek van producent Sif: 52.400 m² nieuwe hallen voor de productie en assemblage van onderdelen voor offshore funderingen. De staalconstructies van de hallen zijn om volumeredenen in een korte tijdspanne door meerdere partijen uitgevoerd.

Reijrink Staalconstructie realiseerde de lichtere hallen, inclusief de lichtere kraanbaanliggers, voor contractaannemer Iemants Eiffage, dat de zwaardere hallen en kraanbaanliggers realiseerde (maximaal 70 ton). Commercieel directeur Eric van Dooren van Reijrink: “De eerder gebouwde hallen A en B zijn uitgebreid. Twee nieuwbouwhallen zijn respectievelijk bestemd voor walsen/lassen en assemblage van XXXL monopiles, zoals de funderingen van windmolens op zee. Voor civiele en bouwkundige werkzaamheden als funderingen en betonvloeren schakelde Sif Group Dura Vermeer in; Iemants is contractaannemer van de wind- en waterdichte staalconstructies, inclusief de betonplinten rondom, de gevels en de daken en met Reijrink als onderaannemer.”

Samenwerking

De staalconstructie is ontworpen door Royal HaskoningDHV. “Alle partijen werkten in samenwerkingsverbanden aan de uitbreidingen, waarbij de detailengineering van de afzonderlijke onderdelen in eigen beheer is gevoerd. Er zijn cruciale onderdelen van processystemen zoals liggers van kraanbanen in de hallen verwerkt. De montage van circa 8.000 ton staalconstructie vond plaats tussen week 34 en de jaarwisseling”, vertelt Van Dooren.

Constructie, gevels en daken zijn geproduceerd door bedrijven die elkaar goed kennen. “Deze constructie-uitbreiding is een echt huzarenstukje van uitvoerende partijen die aan weerszijden van de Nederlands-Belgische grens op pakweg een half uur van elkaar produceren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details