Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuwe koel- en vrieshal voor een groeiend bedrijf

Nieuwe koel- en vrieshal voor een groeiend bedrijf

Voor Müller Fresh Food Logistics staat dit jaar in het teken van groei. Eind 2023 werd het bedrijf uit Holten overgenomen door het Duitse Dachser, wat de weg plaveit naar de Europese markt. Maar het bedrijf hoeft niet bang te zijn om uit haar jasje te groeien. Eind januari leverde T2 Bouw B.V. namelijk een nieuwe koel- en vrieshal op voor Müller. Eigenaar Olaf Sluyter van T2 Bouw B.V. vertelt over het project.

Aanzicht van de expeditie.

“We zijn al 40 jaar de bouwpartner voor allerlei projecten van Müller”, zegt Sluyter. “Of het nu gaat om een hal, kantoor of werkplaats, wij zorgen ervoor dat het geleverd wordt. We regelen alles van de ontwerpen tot en met de vergunningen en de prijsvorming, die moet leiden tot de uitvoer van de bouwwerkzaamheden. En ook de beheer- en onderhoudscomponent nemen we volledig uit handen. Door als architectenbureau en bouwondernemer samen te werken met de juiste partners, krijgen we het voor elkaar om al die service te bieden. Je moet dezelfde bloedgroep hebben, bij wijze van spreken.”

Stellingen in de opslaghal.

Passend plan

Volgens Sluyter was het belangrijk dat het gebouw van de buitenkant er niet als een koelkast uit zou zien. “Normaal worden koel- en vriesopslagen snel een soort gesloten hok. Wij proberen te kijken naar hoe we aan de buitenkant toch een bepaalde architectonische kwaliteit kunnen realiseren. Het gebouw ligt in het zichtgebied, en het oog wil ook wat. Het is een mooie opgave om een functioneel gebouw een mooi
gezicht te geven.”

Door de grootte van het gebouw moest T2 Bouw B.V. rekening houden met verschillende factoren. “We kregen te maken met netcongestie, waardoor er te weinig stroom was voor een vrieshal. Daarom wordt die ruimte in de tussentijd gebruikt als koelruimte. Daarnaast is het gebouw met zijn 17 meter een stuk hoger dan we tot nu toe gebouwd hebben. Dan wordt de sneeuwbelasting van het dak meteen nog crucialer. Bovendien moesten we een wijziging van het bestemmingsplan doorlopen. We hebben ondertussen al flink wat ervaring in de bouw van koel- en vriesruimtes, maar iedere opdracht brengt weer unieke uitdagingen met zich mee.”

Geen koud kunstje

Niet alleen op bouwtechnisch, maar ook op logistiek niveau werd T2 Bouw B.V. uitgedaagd. “In dit geval moesten we een groot gebouw zien neer te zetten op een locatie waar ondertussen de werkzaamheden van Müller gewoon door moesten gaan. Buiten de bouwhekken bleven de vrachtwagens rijden en werden de logistieke operaties voortgezet. Soms krijg je dan te maken met kruisende belangen en verkeer. Af en toe zelfs letterlijk als het aankomt op vrachtwagens met bouwmateriaal en personeel dat af en aan gaat. Toch is dat allemaal soepel verlopen. Ik zie dat als resultaat van onze decennialange samenwerking.”

De klant voorop

“We stellen het belang van onze opdrachtgever altijd voorop, ook als dat betekent dat we zelf creatief moeten zijn. We zijn graag een soepele en relaxte partner. Uiteindelijk is het cruciaal dat de dagelijkse operatie van Müller voorgezet kon worden. Wij bedachten een manier om daaromheen te bouwen.” Sluyter ziet dat als een logische investering. “Als het goed gaat met onze opdrachtgever, dan gaat het ook goed met ons. Wij bieden ruimte om door te werken, en kunnen daardoor nog meer mooie projecten doen. Hopelijk hebben we ook aan Dachser laten zien wat we waard zijn als volledige bouwpartner. In de toekomst blijven we beide bedrijven graag overtuigen van onze kwaliteit.”

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Müller Fresh Food Logistics
  • Architect T2 Groep B.V.
  • Aannemer T2 Bouw B.V.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details