Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Sterke en solide basis voor modulewoningen De Tramhalte

Sterke en solide basis voor modulewoningen De Tramhalte

Prefab modulevloeren en funderingsbalken

Aan de basis van de 44 modulewoningen van De Tramhalte in Schagen liggen de prefab modulevloeren van Appel Beton. Deze betonfabrikant levert al meer dan een halve eeuw sluitend maatwerk. Van funderingsbalken tot bergingsvloeren, bergingsdaken, garagevloeren, stabiliteitswanden en liftwanden. De eigen fundering ligt op de West-Friese bodem, maar de projecten van Appel Beton bevinden zich door heel het land.

De knelpunten op de woningmarkt moeten snel en gestructureerd worden aangepakt. Volgens Appel Beton is prefab bouwen hiervoor dé oplossing. “Groot voordeel van prefabricage is de aanzienlijk kortere doorlooptijd”, vertelt Jurjen ten Berge, projectleider bij Appel Beton. “Bovendien kan onder de beste arbeids- en klimaatomstandigheden gewerkt worden. Hierdoor kunnen we een constante hoge kwaliteit garanderen.” Ook bij project De Tramhalte werden de vruchten van deze aanpak geplukt. “Wij produceren al jarenlang prefab vloeren voor de modulewoningen van Ursem Modulaire Bouwsystemen, waarbij we toewerken naar vergaande standaardisatie en procesoptimalisatie. Ook installateur Schouten Techniek wordt hier actief bij betrokken. Voor dit project hebben wij 88 vloeren van 4 meter breed geleverd, in lengtes van 9 tot 12 meter. In de prefab modulevloeren zijn de voorzieningen voor de installaties en vloerverwarming al ingestort. In de begane grondvloer is bovendien isolatie toegepast, waarmee tevens aan de isolatiewaarde wordt voldaan.” Ook is het mogelijk om voorzieningen voor de bevestiging van galerijen en balkons op te nemen.

Appel Beton neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, door dagelijks op zoek te gaan naar innovatieve productoplossingen die passen in de circulaire economie. “Bijvoorbeeld met uitgekiende betonsamenstellingen en alternatieve cementsoorten proberen we onze CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden”, vertelt Ten Berge. “Bovendien worden onze modulevloeren binnenkort met elektrische vrachtwagens naar Ursem Modulaire Bouwsystemen in Wognum vervoerd.”

Naast de prefab modulevloeren heeft Appel Beton ook de funderingsbalken en liftput voor project De Tramhalte geleverd en gemonteerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details