Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Scherpe krachtpatsers: de nieuwe koolborstelloze 18 Volt accu-reciprozagen van Metabo

Scherpe krachtpatsers: de nieuwe koolborstelloze 18 Volt accu-reciprozagen van Metabo

● Handige en lichte accu-reciprozaag SSE 18 LTX BL Compact voor veelzijdige toepassingen

Krachtige en robuuste accu-reciprozaag SSE 18 LTX BL voor zware werkzaamheden

Hoge zaagcapaciteit door de koolborstelloze motor

Ongeacht of de werkzaamheden op plaatsen met weinig ruimte of krachtige zaagsneden in harde materialen betreft – voor beide heeft Metabo nieuwe 18 Volt accu-reciprozagen in het programma. Voor werkzaamheden op zeer moeilijk bereikbare plaatsen is de kleine SSE 18 LTX BL Compact de juiste keuze. De veelzijdige zaag overtuigt door het compacte model en de koolborstelloze motor. Een nog betere zaagprestatie levert de SSE 18 LTX BL. Met een slaglengte van 32 mm en de Brushless-motor valt hij op door zijn kracht en uithoudingsvermogen. „Beide zagen zijn zeer krachtig en tegelijkertijd bijzonder licht. Daarvoor zorgt o.a. de koolborstelloze motor“, vertelt productmanager Leonard Sautter. „Want in vergelijking met modellen met borstelmotoren werken de gebruikers met de nieuwe 18 Volt modellen nu nog sneller en realiseren per acculading meer zaagsnedes“, aldus Sautter.

Kleine zaag met grote prestaties: de SSE 18 LTX BL Compact is dankzij de koolborstelloze motor zeer krachtig en makkelijk op moeilijk toegankelijke plaatsen.

 

Die zagen echt perfect

Comfortabel zagen op plekken met weinig ruimte – dat gaat heel gemakkelijk met de SSE 18 LTX BL Compact. Ongeacht of het om het zagen van metalen buizen of kanthout gaat, de zaag valt vooral op door zijn veelzijdigheid: dankzij het praktische model kunnen gebruikers in iedere positie gecontroleerd werken, de machine is eenvoudig voor verschillende taken te gebruiken en bovendien met één hand te bedienen. De SSE 18 LTX BL staat ook voor een uitstekende ergonomie: door de plaatsing van de softgrip-handgreep onder een hoek kan de zaag in de verschillende werkposities veilig en comfortabel worden geleid. Nog een pluspunt: de vergrendelfunctie van de schakelaar zorgt voor aangenaam werken in continubedrijf. Ook op het gebied van vermogen zorgt de SSE 18 LTX BL in de ware zin van het woord voor opvallende prestaties: „Bij zware sloopwerkzaamheden voor het verwijderen van oude balken of snelle zaagsnedes in hout, metaal, poriënbeton of kunststof – de zaag overtuigt door zijn kracht en uithoudingsvermogen“, aldus productmanager Sautter. De motorbehuizing van de SSE 18 LTX BL is gemaakt van slijtvast gegoten aluminium dat ook onder extreme belastingen op de bouwplaats of in de werkplaats goed standhoudt. Bovendien is de motor beschermd tegen stof en spatwater. „Zaagt men bijvoorbeeld door de rioolbuis, dan houden speciale afdichtringen het vocht en vuil tegen“, vertelt Sautter.

Zaagt uitstekend: snelle, krachtige zaagsnedes in verschillende materialen vormen geen enkel probleem voor de SSE 18 LTX BL.

 

Snel gewisseld, snel gezaagd

Het verwisselen van het zaagblad gebeurt eenvoudig, snel en zonder gereedschap met het Metabo-Quick-systeem. De gebruiker kan het zaagblad bovendien 180° draaien. De beide nieuwe machines overtuigen bovendien door hun gereedschapsloos verstelbare diepte-aanslag waarmee de zaagdiepte exact kan worden ingesteld. Zo kan men de zaagbladen optimaal gebruiken en eenvoudige snelle invalsneden uitvoeren. „Zaagt de gebruiker bijvoorbeeld een wand van gipskarton, waarachter de buizen liggen, dan kan hij de zaagdiepte exact vaststellen. Zo beschadigt hij het materiaal niet“, legt Sautter uit.

De verbeterde ergonomie zorgt ervoor dat men gemakkelijker kan werken: dankzij de softgrip-handgreep onder een hoek kan de SSE 18 LTX BL ge-makkelijk en veilig worden geleid.

 

Klinkt helder

Een ander pluspunt: bij de SSE 18 LTX BL Compact kan het reciprozaagblad worden vervangen door een decoupeerzaagblad. „Dat biedt nog flexibelere toepassingsmogelijkheden“, vertelt Sautter. Voor de verschillende taken kunnen de gebruikers kiezen uit een ruim assortiment aan zaagbladen. Met de nieuwe Metabo hardmetalen reciprozaagbladen bijvoorbeeld, zaagt men zelfs de hardste materialen in een handomdraai. Voor licht in de duisternis zorgt een LED-werklamp, dat de zaaglijn optimaal verlicht. Zo kan men ook in het donker veilig werken.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details