Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Prefab kanaalplaatvloeren in alle soorten en (extreme) maten

Prefab kanaalplaatvloeren in alle soorten en (extreme) maten

Als totaalleverancier van prefab betonelementen produceert Preco het complete betoncasco voor een gebouw in de eigen hypermoderne fabriek in Apeldoorn. Sinds 2019 geldt dat ook voor de kanaalplaatvloeren in zowel standaard als voor Nederlandse begrippen extreme formaten. Een gegeven waar Groothuis Bouwgroep voor de realisatie van ABI in Haarlem dankbaar gebruik van heeft gemaakt. 

“We timmeren al vele jaren hard aan de weg om onze ambitie als totaalleverancier op het gebied van prefab betonelementen waar te maken”, begint Inge van de Weerd, projectleider bij Preco. “De productie van kanaalplaatvloeren vormde het ontbrekende puzzelstukje. Daar zijn we in september 2019 mee gestart, om ons totaalpakket te completeren. Vrijwel op hetzelfde moment waarop Groothuis Bouwgroep de realisatie van ABI in opdracht kreeg. Als vaste relatie van Groothuis mochten we behalve de betonnen trappen ook de kanaalplaten voor dit project gaan leveren.”

Behalve de kanaalplaten heeft Preco bij ABI in Haarlem ook een groot aantal betontrappen geëngineerd en geleverd.

Unieke propositie

Preco heeft in totaal 3.500 m2 aan kanaalplaten geleverd in drie verschillende diktes: 200, 265 en 320 millimeter. “Het was voor ons in die tijd best een flinke klus, mede omdat we de productielijn net hadden opgestart”, zegt Van de Weerd. “Bovendien vroeg ook de planning en vooral het just-in-time afleveren op de bouw de nodige aandacht. De ruimte was beperkt. De kanaalplaten werden direct vanaf de vrachtwagen gemonteerd. Inmiddels draaien we onze hand niet meer om voor dergelijke aantallen.” Behalve de kanaalplaten heeft Preco bij ABI in Haarlem ook een groot aantal betontrappen geëngineerd en geleverd. “In totaal hebben we achttien trappen geproduceerd in verschillende soorten en maten, in sommige gevallen ook nog eens met een aangestort boven- en/of onderbordes. Het feit dat we alles in eigen huis kunnen verzorgen, dus één aanspreekpunt, is voor veel opdrachtgevers van grote meerwaarde. De samenwerking met Groothuis Bouwgroep is ook bij ABI weer vlekkeloos verlopen.”

Preco beantwoordt als totaalleverancier ook aan de laatste duurzaamheidseisen, zoals BREEAM. “Op dit moment beschikken we tevens over een CSC-certificaat op het niveau Zilver, dat binnenkort zal worden geüpgraded naar Goud. Deze certificering toont aan dat we voldoen aan de strengste milieu- en veiligheidseisen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details