Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek 2020

‘Onze houten vloeren geven ieder project een hoogwaardige uitstraling’

Van eikenhout tot loofhout, naaldhout en hardhout: Van Apeldoorn & Faber HOUT BV is specialist in het leveren, leggen, onderhouden en renoveren van houten vloeren en parketvloeren, in verschillende houtsoorten.

DSC_6785 kopiëren
Vanuit de vestiging in Amsterdam realiseren zeven gecertificeerde parketteurs dagelijks particuliere en zakelijke vloeren.

Tekst | Tekst | Lieke van Zuilekom Beeld | Van Apeldoorn & Faber HOUT BV

20 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Vanuit de vestiging in Amsterdam realiseren zeven gecertificeerde parketteurs dagelijks particuliere en zakelijke vloeren in bijvoorbeeld de sprekende Amsterdamse grachtenpanden. “Sinds begin dit jaar zijn we bovendien actief in de projectenmarkt”, vertelt DGA Dennis van Kessel. “Omdat deze markt een specifieke benadering vraagt, hebben we hiervoor een separate BV opgericht: APFA Project BV. Hierdoor kunnen we uitstekend aan iedere vloerwens en -behoefte voldoen.”

Houten vloeren kunnen op diverse manieren worden gelegd: vast op de ondervloer, verlijmd of geklemd en eventueel in combinatie met vloerverwarming.

Het succesverhaal van Van Apeldoorn & Faber HOUT BV begint in 1985, wanneer Andre Faber en Arnoud van Apeldoorn starten met het kappen van naaldbomen (Douglas en grenen) op de Veluwe, bestemd voor Houtwerk Hattem. Al snel volgen een zagerij en schaverij, die in 1999 verzelfstandigd worden. Een fusie met de parketzaak van broer Bart Faber volgt, waarna Van Apeldoorn en Faber HOUT BV zich volledig toelegt op de verkoop en het leggen van houten vloeren. Op de Utrechtsestraat in Amsterdam worden een kantoor en showroom ingericht, waar klanten nog altijd de grote diversiteit aan houtsoorten, legpatronen en kleuren kunnen bekijken. “Al onze houtsoorten zijn zorgvuldig geselecteerd, beschikken over een hoogwaardige kwaliteit en kunnen FSC®-gecertificeerd worden geleverd”, benadrukt Van Kessel. “Uniek in ons assortiment zijn bijvoorbeeld de vloerdelen van het Deense Dinesen Flooring, waarvan wij sinds 2018 Certified Craftsman zijn. De vloerdelen onderscheiden zich niet alleen door hun hoogwaardige uitstraling, maar ook door imposante afmetingen van 45 cm breed en max. 15 meter lang uit één stuk. De vloerdelen kunnen tevens gelegd worden in combinatie met vloerverwarming.”

Houten projectvloeren

“Naast de grotere grachtenpanden zijn onze vloeren uitstekend geschikt voor de projectenmarkt, waar we werken in opdracht van en in samenwerking met architecten, projectontwikkelaars en aannemerspartijen”, vertelt Van Kessel. “Bijvoorbeeld voor de realisatie van kantoorvloeren, winkelvloeren, showroomvloeren en restaurantvloeren van 500 vierkante meter en meer. Kenmerkend voor de projectenmarkt is bijvoorbeeld dat binnen een zeer korte doorlooptijd een hoogwaardige en kostenefficiënte vloer gerealiseerd moet worden. Het team van APFA Project BV kan hier perfect in voorzien. Inmiddels zijn met de showroom van PON Holding op het Stadionplein in Amsterdam en Oogcentrum Noordholland in Heerhugowaard de eerste projecten succesvol opgeleverd.”

“Per locatie inventariseren wij de beste legmethode.”

Uw vloeren jarenlang in topconditie

Houten vloeren kunnen op diverse manieren worden gelegd: vast op de ondervloer, verlijmd of geklemd en eventueel in combinatie met vloerverwarming. “Per locatie inventariseren wij de beste legmethode”, benadrukt Van Kessel. “Bovendien staan wij in voor de eindafwerking, die past bij de ruimte én voldoet aan alle klantwensen. Voor oplevering van een project geven we altijd een onderhoudsadvies, zodat gebruikers hun vloer ook op de lange termijn in topconditie kunnen houden.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%