Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
One-stop-shop voor bouwend Nederland

One-stop-shop voor bouwend Nederland

Jongeneel is al 226 jaar hét adres voor iedereen die bouwt of klust. “In 1797 gestart als houthandel, beschikken we inmiddels over een ruim assortiment hout, plaat, deuren en kozijnen, daken, gereedschappen, ijzerwaren, verf, lijmen en kitten”, vertelt Richard Waanders van Jongeneel. “Twee jaar geleden werd hier bovendien een eigen gevelconcept voor gecertificeerde gevels aan toegevoegd, gevolgd door een breed assortiment bouwmaterialen. Van isolatie tot zakwaren, kalkzandsteenblokken en afdichtingsmaterialen. In combinatie met 42 vestigingen, een uitgebreide zaag-, boor en freesservice en een verregaande logistieke dienstverlening zijn wij inmiddels dé one-stop-shop voor bouwend Nederland en een vertrouwde partner in nieuwbouw-, renovatie- en transformatieprojecten.”

Waanders is vestigingsmanager van de Jongeneel vestigingen in Rotterdam en Schiedam. Een leuke en uitdagende functie, vertelt hij, omdat de bouw in de regio hoogtij viert. “Als gevolg van de energietransitie worden op dit moment grote aantallen woningen gerenoveerd en getransformeerd. Bijvoorbeeld in opdracht van woningcorporaties. Wij ondersteunen de uitvoerende partijen hier bijvoorbeeld bij door hout-, plaat- en bouwmaterialen op maat te leveren.” 

‘We doen het samen’

“Wij beschikken over een uitgebreid aanbod gevelmaterialen, isolatiematerialen en afdichtingen, die een positief effect hebben op de isolatiewaarde van de woningen én op het comfort van hun bewoners”, vertelt Onno van Schaik, Accountmanager bij Jongeneel Rotterdam en Schiedam. “In een vertrouwd partnerschap met de aannemer en onze fabrikanten/leveranciers zoeken we graag naar de juiste oplossingen voor ieder project, waarbij we nadrukkelijk rekening houden met de gewenste Rc- en Rd-waarden. Maar ook met de dikte van het isolatiemateriaal, zodat zo min mogelijk woonoppervlak wordt weggesnoept.” 

Een indruk van de vele gevels die met Jongeneel gerealiseerd kunnen worden.

Efficiënte logistiek, minimale overlast

“Belangrijke thema’s in renovatieprojecten zijn een efficiënte logistiek en overlastbeperking”, weet Waanders. “Veel renovatieprojecten worden uitgevoerd in bewoonde staat. Dan is het prettig dat je als aannemer op locatie schoon kunt werken en geen materialen meer op maat hoeft te zagen, boren en frezen. De uitgebreide CNC bewerkingsafdeling van Jongeneel Services neemt deze werkzaamheden graag uit handen, waardoor tevens op uitvoeringstijd wordt bespaard. Bovendien kunnen wij materialen gecombineerd en gepakketteerd aanleveren, op elke gewenste plek, tijd én hoogte (tot 30 meter).” Van Schaik: “In het kader van duurzaamheid gaan wij voor een zo laag mogelijke voetafdruk per transport, die wij ook kunnen aantonen. Wij zijn vertrouwd met keurmerken zoals FSC®, PEFC en STIP. En ook voor BREEAM- en LEED-project draaien wij onze hand niet om.”

Ook voor nieuwbouwprojecten

Naast de renovatie- en transformatieprojecten schieten ook de hoogbouwprojecten in Rotterdam en Schiedam als paddenstoelen uit de grond. Ook aan deze nieuwe woningen draagt Jongeneel graag haar steentje bij, met een uitgebreid aanbod hout, plaat, gevel en bouwmaterialen die aan de nieuwbouweisen van het Bouwbesluit voldoen. Naar wens kunnen alle materialen inclusief prestatierapporten worden geleverd. Bijvoorbeeld voor de samenstelling van het verplichte opleverdossier, conform de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). 

De vlaggen van Jongeneel wapperen inmiddels op 42 vestigingen verspreid door het land.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details