Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Omvangrijke gevels, zeer vlakke plafonds

Rondom de glazen vliesgevels van de kantoren wordt een aluminium composiet afwerking gemonteerd.

Tekst | Jan-Kees Verschuure

Beeld | ConverseArchitects

3 augustus 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Daarnaast voorziet MGB in de levering/montage van zeer vlakke buitenplafonds, alsmede aluminium composiet gevels in de kantoordelen.

“De Lely Campus is een groot werk volgens de hoogste eisen op het gebied van BREEAM, brandveiligheid, luchtdichtheid en uitstraling”, aldus commercieel directeur Ted Ham. Fase 2 van de Lely Campus (20.000 m2 bvo) bevat een relatief grote engineeringsopgave voor MGB Cladding Systems. “Een groot deel van de circa 11.000 m2 sandwichelementen bestaat uit carrier-panelen die de thermische schil vormen; deze zijn afgewerkt met een esthetische gevel van horizontale puntprofielen en grote zetwerkprofielen, voorzien van een duurzame Prisma-coating.” MGB Cladding Systems verzorgt tevens de aluminium composiet afwerking rondom de glazen vliesgevels van de kantoren. “Wij leveren en monteren alle witte kaderpanelen aan de gevels van deze uitbreiding van de Lely Campus, in totaal met 20 man vakmonteurs, grotendeels eigen medewerkers.”

Daar waar de sandwichpanelen de eindafwerking vormen in de productieruimte voor melkrobots, zijn de eisen aan de hygiënische afwerking zeer hoog. Naden en profileringen dienen zoveel mogelijk te worden vermeden. Het projectvolume vereist een snelle verwerking op basis van wekelijkse aanlevering van materialen. De gevelpanelen worden verticaal bevestigd op de staalconstructie met behulp van hoogwerkers, met kranen en verreikers voor de aanvoer van materiaal. “De bouwstromen voor de panelen ten behoeve van wind- en waterdichting en de siergevels lopen door elkaar heen, zodat het project zo efficiënt mogelijk kan worden voltooid.” In de tweede helft van 2021 hoopt MGB Cladding Systems de werkzaamheden af te ronden.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details