Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Maatwerk op ieder vlak van de gevel

Impressie-Porsche-Centrum-Twente-Deventer-A1-Bedrijvenpark-Deve

Tekst | Armand Landman

Beeld | Aluvo

30 augustus 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het bedrijf werkt vaker samen met hoofdaannemer Aan de Stegge Twello en dacht al in een vroeg stadium mee over hoe de gevel is opgebouwd en aangebracht.

Aluvo heeft verschillende prachtige gevels in Nederland gerealiseerd. Wie regelmatig op de weg zit, heeft er zeker meerdere kunnen bewonderen. Toch was de opdracht om de gevel van het Porsche Centrum te maken extra bijzonder, vertelt Ger van Voorst van Aluvo Geveltechniek. “Het is toch Porsche hè?”, zegt hij met een glimlach. “En typisch voor Porsche is de zwarte composiet belijning in de gevel. Daardoor moesten wij de bevestigingspunten in het aluminium aanpassen. Dat was een mooie uitdaging.” 

Maatwerk

Uiteindelijk bleek alles maatwerk. “Wat ik zelf heel mooi vind, is de gevel in de buurt van de garagedeuren. Daar moet je echt opletten qua maatvoering en ervoor zorgen dat de belijning overal netjes doorloopt. De gevel wordt daar verschillende keren onderbroken door garagedeuren, pui of loopdeur. En de belijning moet overal hetzelfde zijn. Dat is uitdagend werk.” Of neem de entree, waar de vliesgevel gesegmenteerd van de westgevel in de andere gevel overloopt. “Omdat het gesegmenteerd is, moet je heel goed opletten of je overal de goede connectie maakt met de composietgevel ervoor.”

In eigen huis

Aluvo maakt de aluminium gevels allemaal in eigen huis. De grote aluminium elementen worden in de eigen fabriek op maat gemaakt en gepoedercoat in de juiste kleur. En dat is zeker bij een opdracht als deze van belang. “Meer dan bij andere opdrachtgevers weet Porsche al heel goed welke kleur er exact gebruikt moet worden. Dat geldt zelfs voor de bevestigingspunten aan de hoofdconstructie. Die zijn in dezelfde kleur gepoedercoat.” Ook was er veel overleg met de constructeur van de staalconstructie. Van Voorst: “Wij zijn verantwoordelijk voor de sterkte van de gevel en moeten rekening houden met de windbelasting. Onze bevestigingspunten naar achteren moeten – meer dan bij sommige andere projecten – in een vroeg stadium mee gedetailleerd worden.”

Van Voorst roemt de samenwerking met andere bouwpartijen. “We werken veel samen met Aan de Stegge. Deze aannemer betrekt ons altijd al in een vroeg stadium en dat werkt erg goed. Sommige mensen ken ik net zo goed als mijn eigen collega’s. En dat merk je aan het eindresultaat.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details