Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Maatwerk industriële vloeren voor ‘de Blender’
”Aan tafel met de architect en constructeur brengen we onder meer de vloerbelastingen van machines, verkeer en chemische of thermische belastingen in kaart. Exact volgens ons motto: ‘de juiste vloer op de juiste plek’.”

Maatwerk industriële vloeren voor ‘de Blender’

De nieuwbouw wordt opgedeeld in drie afdelingen: productie, bottelen en opslag & distributie. Daarnaast worden op de verdieping kantoren en laboratoria ingericht. De diverse ruimtes worden voorzien van maatwerk vloeren, die worden geadviseerd en aangebracht door de Ruys Groep.

Hendrik Ruys, directeur van de Ruys Groep.

Waar Schipper Vloeren alle constructieve betonvloeren verzorgt, is specialist in duurzame industriële vloeren Ruys Vloeren verantwoordelijk voor de vloerafwerkingen. “Als organisatie nemen we graag een adviserende rol aan. Zowel bij de inventarisatie van alle wensen en eisen als bij de verwerking hiervan in het ontwerp”, vertelt Hendrik Ruys. “Aan tafel met de architect en constructeur brengen we onder meer de vloerbelastingen van machines, verkeer en chemische of thermische belastingen in kaart. Exact volgens ons motto: ‘de juiste vloer op de juiste plek’. Ook in dit project hebben we hier uitstekend invulling aan kunnen geven, in een projectteam met innocent drinks, het bouwmanagementbureau en Schipper Vloeren en volledig conform de hoge BREEAM-NL- en WELL-ambities.”

Beeld ter illustratie.

In dit project volgen advies en uitvoering elkaar dynamisch op. “We zijn gestart met de productieruimte, die het hart van de nieuwbouw vormt”, aldus Ruys. “In deze ruimte is nadrukkelijk aandacht besteed aan afschotten, plasvrije vloeren, chemische bestendigheid, wandbescherming, putten en goten, op basis waarvan wij Ucrete® vloeren hebben geadviseerd. Deze vloeren beschikken over uitstekende antislipeigenschappen en zijn voedselveilig én zuurbestendig.” Lopende het project volgden ook de andere afdelingen. “Bijvoorbeeld op de inpakafdeling wordt veel gebruik gemaakt van Automatic Guided Vehicles (AGV’s). Daarom brengen we hier een antistatische vloer aan, zodat overspringen van vonken en/of ontlading van opgebouwde elektriciteit naar medewerkers of machines niet aan de orde is. In de kantoren en laboratoria is gekozen voor epoxy gietvloeren met een hoge esthetische kwaliteit, die tevens eenvoudig te reinigen zijn.”

Beeld ter illustratie.

Voor de levering van de vloeren werkt Ruys Vloeren samen met de gespecialiseerde partnerbedrijven van de Ruys Groep, waaronder SR Vloeren en De Bedrijfsvloer. Komende zomer moet het project worden opgeleverd. “De doorlooptijd van de nieuwbouw is kort. Om de producten goed te laten uitharden, moeten temperatuur en vochtigheid zich bovendien binnen bepaalde bandbreedtes bevinden”, aldus Ruys. “Een flinke uitdaging, omdat de eerste vloersystemen in de winterperiode aangebracht moesten worden. Gelukkig kunnen we op deze en andere momenten vertrouwen op ruim 45 jaar kennis en expertise. Geen uitdaging is ons te groot.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details