Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Maak kennis met de volgende stap in wonen

Maak kennis met de volgende stap in wonen

We leven in een dynamische wereld waarin we anders leven, wonen en op zoek gaan naar persoonlijk geluk en ruimte om onszelf te ontplooien. Vandaag de dag gaat duurzaamheid niet langer alleen maar om materiaal. Gebruik is belangrijker dan bezit en groei is eerder een kwestie van slimmer dan van meer. We doen wat we willen, waar we willen en wanneer we willen en geven op een eigen wijze invulling aan onze identiteit. In zo’n wereld willen en kunnen we toch niet meer statisch bouwen?

“Het traditionele woningaanbod slaagt er onvoldoende in om de nieuwe woonvraag te beantwoorden”, meent Bas de Haan, directeur van NEZZT, een woonlabel van bouwbedrijf De Meeuw. “Er is een dringend tekort aan passende woningen, van de juiste omvang, met de juiste indeling, met het juiste comfort en op de juiste plek. Aan woningen die mensen een thuis bieden, in iedere fase van hun leven. NEZZT speelt hierop in. Het woonconcept ademt mee met de samenleving en wijzigt, groeit, krimpt en past zich moeiteloos aan de veranderende woonwensen aan. Alleenstaand, starter, gezin of senior: NEZZT geeft mensen altijd de ruimte die ze wensen en nodig hebben. En zijn de woningen niet meer nodig, dan verhuist NEZZT eenvoudig naar een andere plek of wordt de woning gedeeltelijk of in zijn geheel teruggenomen. Klaar voor de volgende bewoner, de volgende levensfase en de volgende locatie. Dit is het nieuwe wonen, volgens ons.”

De binnen- en buitenafwerking kunnen volledig op maat worden uitgewerkt.

 

Hoge GPR- en EPC-scores

De NEZZT woningen scoren bovengemiddeld op het vlak van energie, milieu, gezondheid, comfort, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde, vertelt De Haan. “De NEZZT woningen behalen zeer hoge GPR- en EPC-scores. Niet alleen door onze circulaire aanpak, maar ook dankzij een uitstekende schil­isolatie. Alle woningen functioneren all-electric. Een kleine, standalone lucht/water-warmtepomp voorziet in een gasloze warmte- en warmtapwaterlevering. Doordat deze warmtepomp de restwarmte uit de ventilatie-retourlucht benut, is een buitenunit niet nodig. Voor de verwarming wordt een plintradiator geïnstalleerd. Zonnepanelen voorzien in een duurzame energieopwekking.”

 Alle woonmodules worden opgebouwd uit in eigen huis ontwikkelde betonvloeren en een geïsoleerd stalen frame. Voor de buitenwanden is gekozen voor houtskeletbouw. “De binnen- en buitenafwerking kunnen volledig op maat worden uitgewerkt. Bijvoorbeeld met hout, gevelpanelen of steenstrips. Daarnaast ontwikkelen we een aantal standaardconcepten. Bijvoorbeeld voor woningcorporaties en studentenhuisvesters, die dit zeer op prijs stellen.”

Bas de Haan, directeur van NEZZT, een woonlabel van bouwbedrijf De Meeuw.

 

Bijzondere projecten

NEZZT is circa 4 jaar geleden in de markt geïntroduceerd. Recent zijn de woonmodules in opdracht van woningcorporatie Stadgenoot toegepast in Stek Oost, Amsterdam, waar jongeren met verschillende achtergronden samen een community gaan opbouwen. “Voor dit project hebben we het voormalige zorggebouw De Orangerie in Eindhoven – dat 12 jaar geleden is gerealiseerd door bouw­bedrijf De Meeuw – zorgvuldig ontmanteld”, vertelt De Haan. “Alle woonmodules zijn vervolgens naar onze fabriek vervoerd en grondig gereinigd voor renovatie en hergebruik. Van de in totaal 815 units zijn binnen enkele maanden niet alleen circulair wooncomplex ‘Stek Oost’ (250 studio’s) gebouwd, maar ook een school in Nijkerk en een kindcentrum in Rosmalen. Op dit moment zijn we druk bezig met een project in Purmerend, waar in opdracht van de gemeente 200 tijdelijke NEZZT woningen voor 4 locaties worden geleverd. Halverwege oktober worden de eerste 20 studio’s geproduceerd, die aan een EPC van < 0,2 en een GPR van > 8,14 voldoen. Daarmee presteren de studio’s aanzienlijk beter dan standaard nieuwbouwprojecten.”

Alle woonmodules worden opgebouwd uit in eigen huis ontwikkelde betonvloeren en een geïsoleerd stalen frame.
Voor de buitenwanden is gekozen voor houtskeletbouw. (Beeld: Thomas Abrahams)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?