Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Koelplafonds zijn dé oplossing voor schone lucht in gebouwen’
Klimaatplafonds in de nieuwbouw van Goddeeris in Roeselare. (Beeld: Lenzer)

‘Koelplafonds zijn dé oplossing voor schone lucht in gebouwen’

In tijden waarin COVID-19 de wereld in een houdgreep heeft, worden we ons weer meer bewust van het belang van een optimale luchtkwaliteit. Nog nooit hebben onderwerpen zoals hygiëne en schone lucht zo hoog op de agenda gestaan van bedrijven, instellingen en overheidsinstanties. Nog een reden waarom koelplafonds aan populariteit winnen. Het Belgisch familiebedrijf Interalu is gespecialiseerd in koelplafonds en deelt haar productkennis en expertise graag met de markt: “Klimaatplafonds koelen en verwarmen zonder luchtverplaatsingen. Dit houdt in dat ze ook geen stof of bacteriën door een gebouw verspreiden; een erg actueel thema in deze tijden”, vertelt David Molevelt, Business Development Manager voor Interalu Nederland.

Mede dankzij de energiezuinige klimaatplafonds behaalde het AXA-project in Brussel de duurzaamheidscertificaten BREEAM ‘Excellent’ en Passief 2015 (BEN). (Beeld: Bart Gosselin)

De afgelopen maanden hebben ons allemaal erg bewust gemaakt van wie we ontmoeten, wie we knuffelen, wat we aanraken en welke lucht we inademen. We slaan mondmaskers in, leren hoe we ze moeten gebruiken, hoesten in onze armen en houden afstand. Dit zijn allemaal factoren waar we controle over hebben. Maar hoe zit dat de lucht die we inademen?

Voor elke wens een passende oplossing

Interalu is een wereldspeler en Belgisch marktleider in metalen plafondoplossingen. Zeker als het gaat om de ontwikkeling en fabricage van hoogwaardige klimaatplafonds is Interalu al decennia een ware specialist in bakermat België en daarbuiten. Molevelt vertelt: “Dankzij onze jarenlange en zeer intensieve Research & Development kunnen we onze producten telkens verbeteren. In onze aanpak staan altijd de volgende zaken centraal:

  1. het comfort, zowel qua temperatuur, akoestiek als luchtvochtigheid
  2. de onderhouds- of exploitatiekosten,
  3. de flexibiliteit van een gebouw
  4. het ecologisch aspect.

Voor elke wens en behoefte hebben we een passende oplossing.”

Interalu heeft de klimaatplafonds geleverd voor het nieuwe hoofdkantoor van ASICS in Hoofddorp.

Energie-efficiënt en gezond

“We merkten eerder al dat ook ecologie een belangrijk aspect is geworden. Onze SAPPceiling®, het klimaatplafond met eco-perspectief, is dankzij de open structuur uniek in zijn soort en maakt het mogelijk om de massa van een gebouw via nachtspoeling te integreren in het energieconcept van een project”, aldus Molevelt. “Dit product kenmerkt zich door een lage inertie en hoge conductiviteit. Terwijl klassieke systemen veel energie gebruiken tijdens het koelen, werken klimaatplafonds op lagere temperatuurregimes. Ze transporteren energie met water in plaats van met lucht. Dit heeft niet alleen een positief effect op het rendement, maar ook op het gezondheidsaspect. Klimaatplafonds veroorzaken geen luchtverplaatsingen, met gevolg dat ze geen stof of bacteriën verspreiden. Niet onbelangrijk, toch?”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details