Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Vakmanschap viert hoogtij in De Veste 

Vakmanschap viert hoogtij in De Veste 

Van der Gun Schilderwerken is al bijna 60 jaar thuis in glas- en schilderwerken. Het bedrijf is voornamelijk actief in nieuwbouwprojecten. Van woningbouw tot utiliteitsbouw, in een straal van 75 kilometer rond Utrecht en voor de grotere aannemers van Nederland. In Helmond realiseert Van der Gun Schilderwerken op dit moment een bijzonder project, waarin de veelzijdigheid en het vakmanschap van haar medewerkers perfect tot uiting komt.

In stadskern De Veste, Hartje Brandevoort wordt de laatste hand gelegd aan de realisatie van 35 eengezinswoningen en 28 appartementen. De Veste is opgezet als een oud vestingstadje met een vestingwal, statige huizen, pittoreske poortjes en binnenhofjes. Naar een ontwerp van maar liefst drie (!) architectenbureaus wordt de wijk nu uitgebreid met 63 nieuwbouwwoningen, die allemaal hun eigen identiteit én uitstraling krijgen. In opdracht van Muller Bouw verzorgt Van der Gun Schilderwerken alle buitenbeglazing, het schilderwerk en het keimen van diverse gevels. Rond de kerstvakantie moeten alle werkzaamheden gereed zijn.

Van der Gun Schilderwerken verzorgt alle buitenbeglazing, het schilderwerk en het keimen van diverse gevels.

Historische roedeverdeling

“Bijzonder aan de beglazing is dat bijna elke ruit over een andere verdeling met wiener sprossen beschikt”, vertelt Hennie de Leur, die samen met Richard van der Gun de directie van Van der Gun Schilderwerken vormt. “Dit betekent dat in de spouw tussen het glas aluminium kruisroeden worden geplaatst, waarna aan beide zijden van de ruit een houten glasroede wordt geplakt. Hierdoor krijgen de ruiten een historische roedeverdeling.” De grootste uitdaging hierbij zijn de verschillende afmetingen en kleurtoepassingen. De beglazing bestaat voornamelijk uit diverse HR++ samenstellingen. “Voor de grotere ruiten en deuren is conform de NEN 3569 voor veiligheidsbeglazing gekozen.”

Veelvoud aan kleuren

De beglazingswerkzaamheden worden uitgevoerd door twee vakbekwame medewerkers van Van der Gun Schilderwerken, terwijl drie gediplomeerde schilders alle schilderwerken verzorgen. “Grootste uitdaging hier betreft met name de veelvoud aan kleuren”, vertelt De Leur. “Bovendien worden enkele gevels in afwijkende kleuren gekeimd, waardoor de nieuwbouw straks harmonieus aansluit bij de andere woningen in De Veste.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details