Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Keramiek waarvan je hart sneller gaat kloppen’
Volvo Serva, Custom Made tegel Maxus VRE Cenere 75x75cm. (Beeld:Stephan van Leiden)

‘Keramiek waarvan je hart sneller gaat kloppen’

Italgraniti, Sicis, Margres en Lovetiles: zomaar een greep uit het brede aanbod, dat te vinden is in het inspirerende architectenatelier van KeraStone in Barneveld. Onlangs is ook het exclusieve designmerk Mutina aan de collectie toegevoegd. “Daarmee hebben wij voor iedere vraag op keramisch gebied een passend antwoord in huis”, vertelt Gerrit van Gaalen, directeur van KeraStone.

“Wij merken dat architecten het heel prettig vinden om al in een vroeg stadium van hun ontwerpproces bij ons aan te kloppen. Naast een uitgebreid product- en toepassingsadvies ondersteunen wij met het aanreiken van verschillende mogelijkheden, passend binnen het specifieke ontwerp. Het mooie is dat met de razendsnelle ontwikkelingen op keramisch gebied steeds meer mogelijk is! Hierdoor ontstaat een maximale ontwerpvrijheid en kunnen architecten heel eenvoudig interieur verbinden met exterieur. Bijvoorbeeld door het gebruik van exact dezelfde tegels, maar dan met antislip in buitenkwaliteit voor bijvoorbeeld het terras.”

Italgraniti Icône Blue toegepast bij particulier zwembad.

Outdoor

Sowieso heeft de toepassing van keramische tegels in buitenruimtes een enorme vlucht genomen, aldus Van Gaalen. “We krijgen steeds meer aanvragen voor (dak)terrassen, zwembaden en buitenverblijven. Dat is ook niet vreemd, want keramische tegels lenen zich uitstekend voor deze toepassingen. Ze zijn slijtvast, hebben een lange levensduur en goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn onderhoudsvriendelijk. Daarnaast geven de hedendaagse voortschrijdende digitale technieken geweldige mogelijkheden om een hoogwaardig en zeer divers aanbod aan collecties te presenteren.” Het gebruik van keramische tegels is bovendien een hele duurzame oplossing die volledig circulair is. “De toepassing op dakterrassen verdient hierbij een speciale vermelding. Door gebruik te maken van een systeem waarbij de tegels op tegeldragers (van Eterno Ivica) komen te liggen, hoeven de tegels niet verlijmd te worden. Ook is er geen speciale ondergrond nodig van bijvoorbeeld drainagesplit en kunnen heel eenvoudig en op ieder moment kabels onder de tegels doorgetrokken worden; iets dat we met succes hebben toegepast bij een dakterras op 60 meter hoogte.”

Maxus Ceramics

Naast de vele bijzondere collecties presenteert KeraStone in Barneveld ook zijn eigen label: Maxus Ceramics. Dit concept spitst zich toe op de utiliteitsbouw, waar functionaliteit en budget voorop staan. Gezien de stijgende vraag slaat de collectie goed aan, aldus Van Gaalen. “Dit komt vooral door de brede toepasbaarheid en het modulaire aspect van de serie, die het combineren van verschillende formaten toelaat in meer dan 100 kleuren. Dankzij de scherpe prijsstelling past deze tegel binnen ieder project.”

Tegels naar wens

KeraStone werkt samen met diverse key accounts. Hierbij wordt de verantwoordelijke architect geassisteerd bij het uitzoeken van tegels die niet alleen voldoen aan de technische eisen, maar ook passen binnen de ontwerpvisie van een formule die bij meerdere vestigingen kan worden uitgerold. “Wanneer er geen passende tegel bestaat die aan alle wensen voldoet, kunnen wij, dankzij ons grote netwerk, ook zorgen voor een oplossing op maat. Hierbij worden de tegels geproduceerd in een klantspecifieke kleur, formaat én afwerking.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details