Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘In partnerschap werken aan een optimale gebouwinstallatie’
Mampaey Installatiebedrijven was onder meer betrokken bij nieuwbouwproject De Eenhoorn in Amsterdam-Oost.

‘In partnerschap werken aan een optimale gebouwinstallatie’

De Mampaey Installatiebedrijven Mampaey Installatietechniek, Mampaey Service en Mampaey van Alphen dragen hier graag aan bij. “Wij zijn specialist in klimaatbeheersing”, vertelt Commercieel Directeur Alex Hallatu. “Vanuit onze vestigingen in Dordrecht en Haarlem ontwerpen, installeren, onderhouden en beheren wij cv-installaties in de breedste zin van het woord. Zowel voor de utiliteitsbouw, industrie als woningbouw en voor nieuwbouw-, renovatie- en transformatieprojecten.”

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mampaey Installatiebedrijven is opgericht in 1905 en heeft sindsdien een keur aan projecten uitgevoerd. Van grondgebonden woningen tot appartementencomplexen, van winkelcentra tot multifunctionele accommodaties en van kantoorgebouwen tot distributiecentra. “Onder andere in de utiliteitsbouw en industrie hebben wij veel kennis opgedaan in duurzame en energie-efficiënte collectieve opwekkingssystemen (WKO-systemen, stadsverwarming, warmtepompen en droge koelers), individuele opwekkingssystemen (lucht/water- en water/water-warmtepompen), transport-/distributiesystemen en afgiftesystemen (vloerverwarming, radiatoren, mechanische ventilatie en WTW) van een keur aan fabrikanten”, vertelt Hallatu. “Bovendien hebben we ruime ervaring in LEAN- en BIM-implementaties. Onze kennis en expertise wordt op dit moment vooral gevraagd in de woningbouw, waar we werken in opdracht van woningcorporaties, aannemerspartijen en energiemaatschappijen.”

De ontwikkeling van de Skid is het gevolg van een samenwerking tussen Mampaey Installatiebedrijven, Van den Pol, Smit Elektra en Bemar, op het gebied van conceptwoningen (gestandaardiseerde woningen).

Langdurige relaties

“Als full service familiebedrijf streven we niet naar eenmalige samenwerkingen, maar naar langdurige partnerschappen waarbij we taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden (demarcaties) helder en goed kunnen vastleggen en faalkosten en risico’s op de bouw tot een absoluut minimum kunnen beperken”, benadrukt Hallatu. “Door goed op de hoogte te zijn van elkaars denk- en werkwijzen en door open en transparant samen te werken, kunnen de mooiste projecten én systemen worden ontwikkeld. De gezamenlijke ontwikkeling van een Powertrain Skid waarin alle installatiecomponenten reeds zijn ingebouwd, is hiervan een sprekend voorbeeld.”

De Skid betreft een opstelling met een warmtepomp inclusief WTW, omvormers en overige componenten voor BENG-/NOM-woningen, die reeds in de prefabfabriek wordt geassembleerd en plug-and-play geïnstalleerd kan worden.

Innovatieve installatie-Skid

De ontwikkeling van de Skid is het gevolg van een samenwerking tussen Mampaey Installatiebedrijven, Van den Pol, Smit Elektra en Bemar, op het gebied van conceptwoningen (gestandaardiseerde woningen). Maar ook in andere projecten van andere opdrachtgevers kan de Skid uitstekend worden toegepast, benadrukt Hallatu. “Op korte termijn introduceren we zelfs een spin-off voor de renovatiemarkt.” De Skid betreft een opstelling met een warmtepomp inclusief WTW, omvormers en overige componenten voor BENG-/NOM-woningen, die reeds in de prefabfabriek wordt geassembleerd en plug-and-play geïnstalleerd kan worden. “Hierdoor worden doorlooptijden op de bouw flink verkort. Bovendien zijn minder gespecialiseerde handjes nodig, waarmee we inspelen op het verwachte handjestekort in de toekomst. Bijkomend voordeel van de Skid is dat we niet merkafhankelijk zijn, maar voor ieder project de best passende installaties/fabricaten kunnen selecteren en integreren. Om hier optimaal invulling aan te geven, worden we graag zo vroeg mogelijk in een project betrokken.”

Certificeringen

“Mampaey Installatiebedrijven is zowel ISO- als BRL-gecertificeerd”, vertelt Projectleider Arthur van der Hilst. “Wij beschikken over een zogenaamd 6000-21/00 certificaat, dat de kwaliteit van het ontwerp, de aanleg en het beheer van bodemgebonden energiesystemen garandeert. Het bovengrondse deel van de bodemenergiesystemen (energieopwekking, distributienet en afgiftesystemen) kunnen wij volledig in eigen beheer verzorgen. Voor de realisatie van het ondergrondse deel (bronnen en bodemwarmtewisselaars) werken wij samen met BRL SIKB 11000-gecertificeerde partnerbedrijven.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details