Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Het keramisch hart van Nederland
Kreeft Bouw, Ede – Bronsvoort Blaak Architecten. (Beeld: Klaas Tuin Fotografie)

Het keramisch hart van Nederland

De laatste jaren maakt keramiek een enorme ontwikkeling door, waardoor de mogelijkheden van het onverwoestbare en duurzame natuurproduct ongekend zijn. Bang om door de bomen het bos niet te zien? KeraStone is dé expert in keramiek in Nederland. “Door onze jarenlange ervaring en technische kennis weten wij wat er nodig is om onze klanten te ontzorgen.”

Van de luxe betegelde wellnessruimte voor onze voetballers bij de KNVB tot de gevelbekleding van basalt voor Rabobank Gouwestreek. Het exclusieve Sir Joan hotel op Ibiza, de Gazelle-fabriek, het nieuwe nhow Amsterdam RAI hotel: KeraStone heeft al veel mooie en uitdagende opdrachten mogen realiseren. “Of het nu gaat om een zorgcentrum, school, sporthal, luxere woning of chique hotel: voor elke vraag maken we een oplossing”, aldus Gerrit van Gaalen en Martin van der Zande, directie van KeraStone.

Kreeft Bouw, Ede – Bronsvoort Blaak Architecten. (Beeld: Klaas Tuin Fotografie)

Keramische encyclopedie

Centraal gelegen vind je dé keramische encyclopedie van Nederland. In het onlangs verbouwde en uitgebreide architectenatelier presenteert KeraStone alle trends en innovaties op het gebied van keramiek. “De laatste jaren maakt keramiek een enorme ontwikkeling door”, vertelt Van Gaalen. “Het digitale productieproces heeft de uitstraling een fikse upgrade gegeven. Je bepaalt zelf de uitstraling en krijgt in tegenstelling tot natuursteen exact wat je voor ogen hebt. Van luxe marmer tot betonlook: alles is mogelijk in de meest uiteenlopende toepassingen.”

“Keramiek is een fantastisch product, dat steeds vaker wordt toegepast”, vult Van der Zande aan. “Keramiek kent een lange levensduur, heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is onderhoudsvriendelijk. Het is onverwoestbaar en circulair materiaal. Bovendien is keramiek duurzaam in gebruik en is het productieproces milieutechnisch verantwoord.”

Welness KNVB Campus, Zeist – GAJ / VBW Architecten (Beeld: Klaas Tuin)

Maxus Ceramics

Het aanbod in keramiek is bij KeraStone onbegrensd, omdat ze een directe lijn hebben met de fabrieken in onder andere Zuid-Europa. “Door onze technische kennis en ervaring weten we wat de juiste keuzes zijn en door ons professionele netwerk is veel mogelijk”, zegt Van der Zande. In 2006 heeft KeraStone in samenwerking met de Portugese fabriek Primus Vitoria een concept ontwikkeld dat is ondergebracht onder het label Maxus Ceramics. Dit concept spitst zicht toe op de utiliteitsbouw, waar functionaliteit en budget centraal staan. Een geliefd concept, dankzij de scherpe prijsstelling, in de verscheidenheid van kleuren (100+) in alle gangbare klein formaat tegels. Dit maakt Maxus Ceramics een zeer geschikte serie voor de projectwereld van onderwijs, zorg en sport.

Wortels in keramiek

De wortels van KeraStone zitten in de keramische industrie. “Dat is onze kracht”, vindt Van Gaalen. Door haar jarenlange intensieve samenwerking met architecten, begrijpt KeraStone het spanningsveld tussen design, techniek, duurzaamheid en budget als geen ander. “Binnen ieder ontwerp en budget zijn wij in staat de juiste invulling te geven voor het optimale resultaat. Architecten en ontwikkelaars betrekken ons vaak al vroeg bij het project. Op basis van hun uitgangspunten reiken wij relevante collecties aan voor een efficiënt werkproces. Zo kunnen zij de goede keuzes maken, die technisch passen en die voldoen aan de geldende normen. En hierin is geen uitdaging te groot. Men zegt niet voor niets: ‘Als het écht moeilijk wordt, moet je KeraStone bellen’.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details