Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Grootschalig funderingsherstel in het ‘Oude Noorden’
Brefu Funderingstechniek is een totaalaannemer op het gebied van funderingsherstel.

Grootschalig funderingsherstel in het ‘Oude Noorden’

In Rotterdam kampen veel woningen van voor de oorlog met een slechte fundering. Door het zakken van het grondwaterpeil wordt de paalfundering geteisterd door houtrot. Woningcorporatie Stichting Woonstad Rotterdam gaat deze funderingsproblemen in het ‘Oude Noorden’ aanpakken en heeft hiervoor onder meer Brefu Funderingstechnieken ingeschakeld. Dankzij een unieke methodiek hoeven de bewoners hun woningen tijdens het grootschalig funderingsherstel niet te verlaten.

Brefu Funderingstechnieken is een totaalaannemer op het gebied van funderingsherstel. “We verzorgen het complete pakket van het gesprek aan de keukentafel en de engineering tot de daadwerkelijke uitvoering en oplevering”, zegt directeur-eigenaar Marco Poppelaars. “In dit geval heeft Woonstad Rotterdam de engineering gedeeltelijk zelf verzorgd en vormen we samen met Jurriëns een bouwteam. Wij doen het funderingsherstel, zij de afbouw. De bestaande paalfundering wordt door ons vervangen voor een betonfundering met inwendig geheide buispalen. Het project is opgesplitst in een vijftal deelprojecten van elk een tiental statige woningen in het karakteristieke ‘Oude Noorden’.”

Het vormen van een inwendig geheide buispaal is volgens Poppelaars een trillingsarme techniek. “We hebben zelf alle hei- en boortechnieken in huis en verzorgen ook het vlechtwerk, de betonstort en eventueel het nodige sloopwerk voor het funderingsherstel. In veel gevallen hoeft slechts enkel de begane grond tijdelijk ontruimd te worden. Vanaf de eerste etage blijven alle woningen bewoond en dat verloopt eigenlijk heel soepel. We zijn momenteel ook voor andere opdrachtgevers aan het werk in Rotterdam, alles bij elkaar op zo’n veertien locaties. Daarmee zijn we één van de grotere funderingsherstellers van de Maasstad.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details