Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De houten gevelelementen zijn opgebouwd uit een houten kozijn met een naar binnen opendraaiende Franse balkondeur, een aluminium hekwerk en een dubbel raam in HR++ glas.

Gevels op een moderne manier in oude luister hersteld

Dekker Kozijnprojecten uit het Zuid-Hollandse Noordeloos vervangt in opdracht van Dura Vermeer Renovatie in 270 woningen de aluminium vouwpuien voor nieuwe, houten exemplaren. De operatie is onderdeel van de grootschalige renovatie van de zogenoemde stucwerkblokken van Ymere in de Amsterdamse Reimerswaalbuurt. Projectcoördinator Patrick de Jong licht de werkzaamheden toe. 

“De oude vouwpuien met enkel glas waren ernstig vervuild en hadden een lage isolatiewaarde”, vertelt hij. De nieuwe puien daarentegen dragen bij aan een goed geïsoleerde woning en zorgen voor meer gebruiksgemak.” 

Dekker Kozijnprojecten begon vorig jaar net voor de bouwvak met de vervanging van de puien. Na de planfase volgde de werkvoorbereiding, het inmeten en bestellen van de kozijnen, waarna de kozijnen in de eigen werkplaats in een element werden geplaatst. Daarna volgde de montage op de bouwplaats. Iedere zes dagen wordt een portiek van acht woningen van een compleet nieuwe pui voorzien. De werkzaamheden zijn in week 30 gereed. 

De houten gevelelementen zijn opgebouwd uit een houten kozijn met een naar binnen opendraaiende Franse balkondeur, een aluminium hekwerk en een dubbel raam in HR++ glas. Onder de dubbele ramen geven de panelen – uitgevoerd in de oorspronkelijke kleuren – speelsheid aan de gevel. De gevelelementen in hun geheel geven diepte aan de gevel. Eén stapeling bestaat uit acht losse elementen inclusief aluminium zetwerk. “Die hangen we in één last en daarna zijn onze monteurs bezig met het bevestigen, afwerken en monteren van de beplating. In één dag gaan alle acht elementen in de gevel en worden ze met beugels bevestigd aan de bouwmuur”, legt De Jong uit. 

Wat het werk voor Dekker Kozijnprojecten bijzonder maakt, is het bouwtempo. “Zodra de elementen geplaatst en afgewerkt zijn, hoeft er niets meer aan te gebeuren. De kozijnen hoeven niet meer geschilderd te worden, het aluminium is op kleur en de binnenafwerking is ook klaar. Daar heeft niemand nog omkijken naar.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details