Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Gasthuiskwartier, Den Bosch:  Highend elektrotechnische installaties

Gasthuiskwartier, Den Bosch: Highend elektrotechnische installaties

Het Gasthuiskwartier in Den Bosch is verre van een alledaags project. Elektrotechnisch installateur Van Santvoort Enovatieve Installaties kon als partner in het bouwteam zijn expertise maximaal laten gelden om tegemoet te komen aan de hoge eisen en vele individuele wensen.

Tekst | Roel van Gils   Beeld | Van Santvoort Enovatieve Installaties

Van Santvoort is binnen het project verantwoordelijk voor zowel de elektrotechnische als PV-installaties. “Het basisontwerp was een uitgebreide installatie, waarbij de bewoners de mogelijkheid hadden om hun individuele wensen kenbaar te maken. Daar hebben ze massaal gehoor aangegeven”, zegt Geert van Gent. “De uiteindelijk opgeleverde E-installatie voor de eerste twee bouwblokken is allesbehalve standaard.” Zijn collega Mark van Vugt vult aan: “Aan ons de taak om al die individuele wensen te vertalen en aan te vullen met technisch slimme oplossingen. De samenwerking in de voorbereiding en uitvoering lag hier op een hoog niveau. Elke woning hebben we dan ook als uniek project beschouwd.”

“Behalve voor de reguliere installaties stonden wij in voor onder meer de huisautomatisering (domotica), inbraakbeveiliging, deur-/video-installaties, toegangscontrole, et cetera”, vervolgt Van Gent. “Al met al een highend installatie die tot op detailniveau werd uitgewerkt en afgestemd met alle betrokken bouwteampartners.” Van Santvoort is gewend aan het werken in bouwteamverband en om hierin de adviserende rol te pakken. “We denken mee met onze partners, waarbij we ook onze expertise graag delen om samen tot een optimaal eindresultaat te komen. Dat is hier goed gelukt. We kijken dan ook uit naar de volgende fase van het Gasthuiskwartier.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details