Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Excellente gevels op maat, van creatie tot realisatie
Mol Campus, Boedapest.

Excellente gevels op maat, van creatie tot realisatie

De Rotterdam, Mol Campus, Varso Tower en 8 Bishopsgate. Deze architectonische hoogstandjes in binnen- en buitenland laten glashelder zien waar Scheldebouw al ruim zestig jaar in excelleert: het ontwerpen en bouwen van innovatieve, high level gevels op maat.

Scheldebouw is onderdeel van de Permasteelisa Group en actief in voornamelijk de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Oost-Europa. “Vanuit Middelburg en Heerlen dragen we zorg voor ontwerp, projectmanagement en productie”, zegt CEO Jalal  Fitoury van Scheldebouw. “Wij denken met de grootste architecten mee in vooruitstrevende ontwerpen en maken vervolgens de vertaalslag naar een maakbare unieke gevel. De productie, logistieke afhandeling en montage verzorgen we eveneens. Die veelzijdigheid maakt ons uniek.”

8 Bishopsgate, Londen.

IJkmomenten

Fitoury vervolgt: “Het beeld en de kwaliteit die je aan de voorkant schetst, moet je borgen tot aan de montage en oplevering van de gevel. Dit doen we door gedurende het proces verschillende ijkmomenten in te bouwen. Zo beginnen we, na akkoord op het ontwerp, met een visuele mockup. Een esthetisch prototype van anderhalve verdieping op ware grootte, om er zeker van te zijn dat we allemaal hetzelfde beeld voor ogen hebben. Is de visuele mockup akkoord, dan maken we de performance mockup. In deze fase maken we de daadwerkelijke elementen. Deze testen we in onze eigen testfaciliteiten om de constructieve en bouwfysische prestaties aan te tonen. Na nog een akoestische mockup en/of assessment gaan we in bulk produceren. In de beginfase van het productieproces presenteren we de zogenoemde ‘first articles’ om de hoge kwaliteit van ons workmanship in de fabriek aan te tonen en te borgen. Het laatste ijkmoment is de montage, waarbij we de prestatie van de gevel aantonen met inachtneming van de installatietoleranties.”

Kwaliteit, veiligheid en efficiëntie

Elementengevels vormen de core business van Scheldebouw. De elementen worden in de eigen fabriek, onder ideale omstandigheden, geproduceerd en kant-en-klaar naar de bouwlocatie getransporteerd. Daar hoeven zij alleen nog gemonteerd te worden. “Doordat we prefabriceren, bieden we kwalitatief hoogwaardige producten en dragen we bij aan de veiligheid en efficiëntie op de bouw”, zegt Fitoury. “Bestaat een gevel uit een elementengevel in combinatie met andere geveltypen, dan realiseren we die andere geveltypen ook. Zo ontzorgen we de klant met een totaalpakket voor de gehele gevel. Naast het kwalitatief realiseren van hoogwaardige gevels, ligt onze kracht in de service en flexibiliteit die wij bieden in het ontwerpproces. Complexiteit in 3D geometrie, ongelimiteerde materialisatie en hoge prestatie-eisen van de gevel kunnen wij feilloos integreren tot een maakbaar, hoogwaardig product dat we vervolgens zelf realiseren.”

Bijzondere façades 

Actuele, opzienbarende projecten van Scheldebouw zijn onder meer Mol Campus in Boedapest en Varso Tower in Warschau, beide ontworpen door Foster and Partners. Fitoury: “Mol Campus is een blauwdruk voor het kantoor van de toekomst. De grootschalige, hoogwaardige en gebogen glazen gevel draagt hieraan bij. Deze gevel bestaat uit meerdere systemen en glasvormen en biedt veel daglicht, een open uitzicht en een directe verbinding met de externe context en frisse lucht binnenin.” De nog in aanbouw zijnde Varso Tower wordt met 310 meter het hoogste kantoorgebouw van de Europese Unie en toont nu al zijn grandeur. “Bijzonder aan deze toren is dat wij een lokale productielocatie hebben gecreëerd dicht bij de bouwlocatie in Warschau. Zo kunnen we een snelle en efficiënte bevoorrading bewerkstelligen.” 

Varso Tower, Warschau.

Closed Cavity Façade

“Een ander in het oog springend project is 8 Bishopsgate”, vervolgt Fitoury. “Dit architectonisch hoogstaande gebouw in hartje Londen heeft een zogenoemde Closed Cavity Façade, kortweg CFF. Dit is een geconditioneerde dubbele huid gevel met ingebouwde zonwering. Deze levert hoge prestaties op het gebied van energie, akoestiek en onderhoud. We produceren deze gevel op een speciaal hiervoor ontworpen productielijn in Middelburg.” Met projecten als 8 Bishopsgate geeft Scheldebouw invulling aan haar duurzaamheidsambitie: het accommoderen van behoeften van mensen, voor nu en in de toekomst. Fitoury: “We bieden geveloplossingen die naadloos aansluiten op de wensen van de klant en tegelijkertijd bijdragen aan een lange levensduur, minimaal onderhoud en zo min mogelijk verspilling van materialen.” 

Integraliteit

Met het oog op de toekomst ziet Fitoury veel mogelijkheden in integraliteit. “Naast het bieden van wind- en waterdichtheid wordt er steeds meer van een gevel verwacht. Denk aan geïntegreerde zonwering, maar ook aan constructieve of installatietechnische functies. Wij hebben de technische kennis en kunde in huis om in die disciplines mee te denken en tot innovatieve geveloplossingen te komen, waarmee we de skylines van de grote Europese steden verrijken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details