Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een groot, groen en duurzaam woningbouwproject in Utrecht: De Cascade

Een groot, groen en duurzaam woningbouwproject in Utrecht: De Cascade

Een mooi voorbeeld hiervan is een nieuw wooncomplex in Utrecht dat nu in aanbouw is. Vlakbij station Terwijde en het winkelcentrum in Leidsche Rijn wordt gebouwd aan De Cascade: Een groot, groen en duurzaam woningbouwproject niet ver van het centrum van Utrecht.

Project De Cascade omvat de bouw van een wooncomplex. Er worden 90 wooneenheden gebouwd, onder te verdelen in lofts, appartementen, eengezinswoningen en penthouses. Tevens komt er een ondergrondse parkeerkelder voor de bewoners en een gemeenschappelijke binnentuin. Het woongebouw wordt tevens voorzien van ‘uitzonderlijk grote dakterrassen’.

De Cascade wordt gebouwd door ADS Groep in opdracht van BPD Gebiedsontwikkeling. Het ontwerp komt van architect Inbo, de constructeur is Ingenieursbureau voor Bouwtechniek Goudstikker-de Vries B.V. en de installateur is Van Losser Installaties. Ook projectbureau Velox is bij de bouw van dit complex betrokken: Twee bouwkundig Uitvoerders hebben op het moment van publicatie al voor ruim 1900 uur hun kennis en kunde ingezet om dit project tot een succes te maken.

Duurzaamheid

In de woningen wordt naar een zo laag mogelijk energieverbruik gestreefd. Maatregelen hiervoor zijn onder andere:

  • Een gasloze manier van verwarmen
  • Vloerverwarming
  • Uitstekende isolatie
  • Ventilatie voor een gezond binnenklimaat

Daarnaast worden er zoveel mogelijk zonnepanelen geplaatst of wordt er aangesloten op duurzame energie uit de wijk. Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een gezondere leefomgeving én – bij normaal gebruik en energiezuinige apparaten – een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte.

Het gebouw kenmerkt zich verder door een grote daktuin met diverse inheemse planten en terrasjes, evenals honderden meters plantbakken aan de gevels met eveneens talloze plantsoorten.

Tientallen miljoenen

De geschatte raming van dit project bedraagt € 36,2 miljoen en de oppervlakte is 10.800 vierkante meter. Afhankelijk van het gedeelte van het complex worden er 3 tot 7 bouwlagen gebouwd. De bouw startte in de zomer van 2020 en het complex wordt naar verwachting begin 2022 opgeleverd.

Bijdragen aan projecten zoals deze? Ga velox.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details