Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzaam bouwen met het Circulair-Kozijn® van WEBO

Duurzaam bouwen met het Circulair-Kozijn® van WEBO

WEBO, producent van prefab HSB-elementen en kozijnen, heeft een nieuw product op de markt gebracht: het Circulair-Kozijn®. Een stap naar de toekomst van circulaire bouwmethoden. Het Circulair-Kozijn® is een voorbeeld van hoe innovatie en milieubewustzijn hand in hand gaan om de bouwindustrie te transformeren.

Demontabel en herbruikbaar

Het Circulair-Kozijn® WEBO bestaat uit een binnen- en buitenzijde. Het binnenste gedeelte van het kozijn wordt gemaakt van sloophout of inlands hout. Denk aan hout afkomstig van oude deuren. In WEBO’s eigen timmerfabriek wordt het sloophout bewerkt en klaargemaakt voor de productie van kozijnen. Hierdoor krijgt het hout een tweede leven. De buitenzijde van het Circulair-Kozijn® is eenvoudig te demonteren en te vervangen. Hierdoor is het kozijn niet alleen duurzaam, maar ook een voorbeeld van circulariteit. De buitenzijde kan voorzien worden van zowel hout als aluminium.

Van sloophout tot inlands hout

WEBO neemt het voortouw in het gebruik van gerecycled sloophout en duurzaam verkregen inlands hout. Door het hergebruik te promoten en de keten van het hout te beheren, draagt het Circulair-Kozijn® bij aan een vermindering van de CO2-voetafdruk van de bouwsector. Daarnaast heeft hout de unieke eigenschap dat het geen CO2 uitstoot, maar juist opslaat. Hierdoor sluit het Circulair-Kozijn® perfect aan bij de doelstelling om in 2050 een volledig circulaire economie mogelijk te maken.

De prestaties van het Circulair-Kozijn®

Het Circulair-Kozijn® van WEBO is niet alleen milieuvriendelijk, maar haalt ook uitzonderlijke prestaties op het gebied van isolatie, geluidsisolatie en inbraakwerendheid. Deze kwaliteiten, gecombineerd met een lage Total Cost of Ownership, maken het Circulair-Kozijn® een aantrekkelijke optie. Het kozijn voldoet aan de huidige prestaties en er wordt altijd FSC® en/of PEFC hout toegepast.

Een stap richting een duurzame bouwsector

Het Circulair-Kozijn® van WEBO is een prachtig product voor ontwikkelaars, woningcorporaties, architecten en aannemers die hun bouwproject willen verrijken met duurzame, hoogwaardige kozijnen. Een ecologisch verantwoord product, dat voldoet aan het doel van een circulaire economie in 2050.

Circulair-Kozijn® in praktijk

Voor verschillende projecten heeft WEBO al circulaire kozijnen geproduceerd en gemonteerd:

NOM Woningen te Silvolde

Sparrenlaan te Rijssen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd wat we voor uw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op:

Job Huisman
[email protected]
+31(0)6 11 976 901

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details