Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘De bouw profileert zich als een hele sterke sector, die wij graag ondersteunen’
Het bedrijfspand van Chefs Culinar in Nijmegen.

‘De bouw profileert zich als een hele sterke sector, die wij graag ondersteunen’

De coronacrisis heeft gelukkig beperkt invloed op nieuwbouw- en renovatieprojecten. “Aannemerspartijen en andere stakeholders zoeken actief en in nauw overleg naar mogelijkheden om – met de coronamaatregelen in het achterhoofd – de bouw zo goed mogelijk te organiseren en iedereen aan het werk te houden”, merkt Kees de Jong, algemeen directeur van Mucon, specialist in het leveren en monteren van geconditioneerde ruimtes. “De bouw profileert zich hiermee als een hele sterke sector, die wij graag van A tot Z ondersteunen. Van het advies- en ontwerptraject tot en met de levering, montage en service en onderhoud van vriesdeuren, koeldeuren en bedrijfsdeuren, sandwichpanelen en wand- en vloerprofielen. Dankzij onze betrokken manier van bouwen én doordat we werken met A-merk producten, zijn klanten verzekerd van een optimale duurzaamheid, kwaliteit en service. Ook in deze tijd.”

Vanuit de vestigingen in Etten-Leur en Varsseveld realiseert Mucon een diversiteit aan projecten. Van koel- en vrieshuizen tot en met productielocaties en distributiecentra voor de vlees- en visverwerkende industrie en agrisector. “Op dit moment zijn we onder meer betrokken bij de bouw van het volautomatische vrieshuis van ARDO in Zundert (aannemingsbedrijf Fraanje B.V.), evenals de uitbreiding van het bedrijfspand van Chefs Culinar in Nijmegen (Wijnen Bouw). Daarnaast hebben we opdracht ontvangen voor de realisatie van een volautomatisch vrieshuis voor Pandriks in Meppel (De Boer Staalbouw) en mogen we meebouwen aan smoothiefabriek ‘The Blender’ in de haven van Rotterdam (B-Built BV).”

Smoothiefabriek ‘The Blender’ in de haven van Rotterdam.

Laagdrempelig en betrokken

“Daar waar de theorie ophoudt en situaties om specifieke maatwerk oplossingen vragen, komt de kennis en expertise van Mucon optimaal tot zijn recht”, benadrukt De Jong. “We onderscheiden ons door een betrokken en benaderbare houding. Van de monteurs en projectleiders in het veld tot en met de calculators, werkvoorbereiders en directie op kantoor.” Mucon heeft 35 gepassioneerde en ervaren mensen in dienst. Daarnaast kan het bedrijf bouwen op verschillende vertrouwde montagebedrijven die minstens 10-15 jaar ervaring hebben met het bedrijf, de producten én de laagdrempelige en betrokken aanpak. Waar Mucon in het verleden projecten offreerde op basis van kant-en-klare tekeningen, wordt de specialist in geconditioneerde ruimtes vandaag de dag veelal al in de voorfase bij een project betrokken. “In een bouwteam met de adviseur, architect en andere specialisten brengen wij graag de mogelijke producten, uitvoeringen en eventuele uitdagingen in kaart”, vertelt De Jong. “Hierdoor kunnen we nog beter invulling geven aan de wensen van de eindklant; duurzaam, energetisch en volgens de actuele wet- en regelgeving. Dit wordt ook zichtbaar in onze bedrijfsfilm (https://youtu.be/yocESujzbdQ), die begin dit jaar in première is gegaan.”

Het volautomatische vrieshuis van ARDO in Zundert.

Aandacht voor duurzaamheid en circulariteit

De Jong merkt dat er steeds hogere eisen worden gesteld aan de thermische schil van een gebouw. “Mucon draagt hieraan bij door niet alleen te werken met de beste (A-merk) producten, maar ook door leveranciers te selecteren die duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel hebben. De gebouwen die wij vandaag de dag realiseren, voldoen stuk-voor-stuk aan de BREEAM-eisen. Om hier optimaal invulling aan te geven, werken wij veelal met QuadCore™, een hardschuim isolatiemateriaal met een kleinere, gesloten celstructuur dat in de sandwichpanelen wordt verwerkt en waarmee zeer hoge isolatiewaarden, een betere brandveiligheid én betere milieuprestaties gehaald kunnen worden. En ook met onze bouwkundige detailleringen – de manier waarop wij een geconditioneerde ruimte of gebouw bouwen – dragen wij bij aan een optimale kwaliteit.”

Mucon werkt alle projecten steevast uit in BIM. “Van al onze productfamilies hebben we bovendien de BIM-informatie beschikbaar. Deze informatie is geverifieerd door de fabrikanten, zodat onze klanten verzekerd zijn van betrouwbare en up-to-date informatie.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details