Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
De betonfundering: regulier en uitdagend

De betonfundering: regulier en uitdagend

De betonfundering voor het appartementengebouw en de ruim honderd grondgebonden woningen in het Haagse Erasmusveld werd gestort door Koster Betonwerken. Dat was niet toevallig. Van Wijnen en Koster Betonwerken kennen elkaar al lang en werken regelmatig samen. “Dan heb je aan een half woord genoeg”, weet Daniel Koster van Koster Betonwerken.

Voor het overgrote gedeelte bestond de betonfundering voor het appartementengebouw en de grondgebonden woningen uit regulier werk. Extra uitdagingen deden zich voor bij het appartementengebouw, waar de fundering veelvuldig varieert in hoogte en breedte. Ook de lichtputten, trafoputten en balken vroegen extra aandacht. Daarbij werkte het weer geenszins mee. “Het was een extreem natte periode”, vertelt Koster. “Dat zorgde voor een modderige werksituatie. En dan hadden we ook nog te maken met een strakke deadline. Het werk moest in een korte tijd gerealiseerd worden. Dat hebben we voor elkaar gekregen door een extra ploeg van vier man in te zetten en extra bekistingsmateriaal.”

Eigen bekistingssysteem

Het bekistingsmateriaal waar Koster Betonwerken mee werkt, is bijzonder. “Het houten bekistingssysteem is geheel binnen ons eigen bedrijf ontworpen en ontwikkeld”, vertelt Koster. “Onze medewerkers hebben het systeem zelf bedacht. Het is gericht op snel en effectief werken. Daar pluk je – juist in situaties zoals in het Erasmusveld – de vruchten van.”

Flexibel en slagvaardig

De snelle manier waarmee Koster Betonwerken de bovengenoemde uitdagingen aanging, blijkt kenmerkend voor het nuchtere Zeeuwse bedrijf. “We zijn te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken”, zegt Koster hierover. “We hebben de voordelen van een kleinschalig bedrijf. Dat maakt ons wendbaar, flexibel en slagvaardig. De twee ploegen waren bijvoorbeeld niet ingepland, maar we hadden die extra mankracht wel voorhanden. Tegelijkertijd hebben we de knowhow en capaciteit om ook grote werken succesvol uit te voeren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details